Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
18. novembra 2018

Aleš Boben je letošnji celoten tekmovalni cikel izkoristil za testiranje različnih kolesarskih komponent. Kako se obnese 12-redna veriga?

Dobra veriga je pomembnejša kot marsikateri drug del pogonskega sklopa. Seveda če je lepo vzdrževana in ob predpostavki, da je res kakovostna.
12-redna veriga Taya TOLV skriva kar nekaj sladkorčkov.

Prijetno sem bil presenečen nad videzom in občutkom verige. Videti je bila zelo dobre kakovosti, členi pa so preko prstov drseli brez mastnega občutka. Vsaka povezava je označena s TOLV na sredini in Taya 12S Taiwan na obeh koncih. Veriga je prišla tudi z dvema povezovalnima členoma, kar je bonus. Z DHT – Diamond Hard Technology kot lastnostjo materiala verige naj bi zdržala dolgo.

Pod črto

Veriga je delovala odlično. Tekla je tiho, spremembe prestav so bile direktne, hitre in gladke tudi pod obremenitvijo. Tudi na skalnatih, neravnih delih poti je veriga ostala tiha in se ni nagibala k zdrsu ali iztirjenju. Umazanija se je, tudi po zaslugi maže za verigo Squirt, ki jo uporabljam že pet let, minimalno obesila na verigo in s hitrim brisanjem po vožnji je bila na pogled sijoča kot pri prvem nameščanju. Pri testiranju ostalih komponent sem na njo enostavno pozabil in to je v bistvu pri verigi najpomembnejše.

Če je ne opaziš, potem deluje! Z drugimi besedami, nisem mogel biti bolj zadovoljen. Potoki, blato in mivka ji niso prišli do živega. Ob običajnem čiščenju je na koncu sezone, po 370 urah in 6900 kilometrih, manj raztegnjena kot prejšnja v podobnih razmerah. In tudi sedaj je še ni potrebno zamenjati. Po pregledu kasete in zobnikov na njih ni večjih znakov obrabe, kar pomeni, da je prijazna do komponent. Tudi plastičnih koleščkov na menjalniku ni “pojedla“, kar je še razlog več za zadovoljstvo.

S podobno ceno (cena proizvajalca je 65 evrov) kot jo imajo ostale verige in daljšo življenjsko dobo, ki se lepo nakazuje, ima Taya lepo prihodnost v sistemih 1×12.

Spletna stran: tayachain.com

Foto Aleš Boben

Bobi je bil letos kar dejaven:
Bobi preizkuša: Potopna sedežna opora KS LEV-CI
Bobi preizkuša: Darimo, lahke komponente iz Španije
Bobi preizkuša: Tesnilna tekočina Caffelatex
Bobi preizkuša: Plašči Onza Canis
Bobi preizkuša: Merilec moči Dyno Velo
Bobi preizkuša: Krmilo in krmilna opora CTK Light
Bobi preizkuša: Trening platforma 2peak
Bobi preizkuša: Potopna sedežna opora Kind Shock Lev Ci
Bobi preizkuša: Krmilo in sedežna opora bike ahead composites
Bobi preizkuša: Rotor InPower
Bobi preizkuša: Polar OH1

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam