13. decembra 2018

Zimska spustaška serija se prične 12. januarja v Sankt Coroni v Spodnji Avstriji. Z novim glavnim pokroviteljem in na šestih prizoriščih.

Edina snežna spustaška serija na svetu stopa v novo sezono, zato si vsi ljubitelji “snežnega” dirkanja s kolesi zabeležite datume in se udeležite tekmovanj na avstrijskih smučiščih v sezoni 2019.

Nov pokrovitelj in šest prizorišč

Letošnjo zimsko sezono je na dirkah serije, ki je bila pod pokroviteljstvom ustanovitelja revije Lines, tekmovalo kar 324 kolesarjev! Serija je na sporedu že od leta 2016, njen namen pa je bil pod eno streho združiti vse gorskokolesarske dirke na snegu, kar jim je vsaj po številu nastopajočih uspelo z odliko. Pa še na dirke so privabili domače kolesarje svetovnega slovesa – Fabio Wibmer, Markus Pekoll in Valentina Höll so le nekatera izmed zvenečih imen.

V prihodnji sezoni se bo med januarjem in marcem odvilo kar šest tekmovanj pod pokroviteljstvom Reverse Components, ki bo priskrbel nagrade za nahitrejše tekmovalke in tekmovalce.

Za slovenske tekmovalce in uživače na snegu bosta v prihajajoči sezoni zagotovo najbolj zanimivi dirki v Lienzu in pod Peco.


Foto Martin Trautwein

Koledar dirk

– 12. januar, Der Pistenwexl, Wexl Trails – Spodnja Avstrija
– 19. januar, Ride Hard on Snow, Lienz – Tirolska
– 9. februar, Petzen Bike Trophy, Petzen – Koroška
– 24. februar, Bike & Snow, Bikepark Innsbruck – Tirolska
– 9. marec, Kasberg Inferno, Grünau – Zgornja Avstrija
– 16. marec, Mariazeller Bürgeralpe, Mariazell – Štajerska

Informacije in prijave na www.lines-mag.at/schneefraesen

Schneefraesen = snežni plug

Naslovna fotografija Klemens Koenig

Sledite nam