24. maja 2014

V razvrstitvenem nastopu mednarodne dirke v Istri Pandur pred Žabjekom in lanskim zmagovalcem Vauhom, finale jutri od 14.30.

V Istri se ta konec tedna spet mečejo v dolino na šesti izvedbi mednarodnega downhilla Buzet (UCI C2), ki šteje tudi za pokal Slovenije. V današnjem razvrstitvenem nastopu je nastopilo 175 kolesark in kolesarjev iz enajstih držav.

Med člani je bil najhitrejši Žiga Pandur (Unior Tools Team), ki Buzeta še nima v svoji zbirki zmag, jutri pa bo šel tako s štarta kot zadnji. Za 18 stotink sekunde je bil hitrejši od lanskega zmagovalca med mladinci, klubskega kolega Jureta Žabjeka, ki je imel na vmesnem merjenju še sekundo prednosti. Tretji je bil  lanski zmagovalec Miran Vauh (Blackthorn GT) z malenkost manj kot tremi sekundami za Pandurjem. Med Slovence se je na 4. mesto vmešal Irec Christopher McGlinchey (ChainReactionCycles/Nukeproof), 5. je bil dvakratni zmagovalec Buzeta Nejc Rutar (Unior Tools), ki še naprej izziva spustaše na kolesu za enduro.

Zarja Černilogar (Blackthorn GT) je bila najhitrejša dama pred Špelo Horvat (Energijateam.com) in Evo Horvat (Spank/Specialized bike park Pohorje). Najhitrejši mladinec je bil Miha Ivančič (ŠKTD Avče).

Finale se jutri (nedelja) začne ob 14.30.

www.downhillbuzet.net

Na uvodni fotografiji Tilen Leban, foto Klemen Humar.

DH Buzet 2014, vrstni red razvrstitvenega nastopa

Sledite nam