1. februarja 2016

Po četrtkovi odlično obiskani in razgibani okrogli mizi v okviru sejma Natour Alpe Adria v Ljubljani.

Zakaj Slovenija ni gorskokolesarski raj?

Na to so poskušali odgovoriti sodelujoči na okrogli mizi v organizaciji konzorcija odprimopoti.si, ki je potekala v četrtek, 28. januarja, v okviru sejma Natour Alpe Adria v Ljubljani.

Tudi po okrogli mizi Slovenija še ne bo gorskokolesarski raj. Skoraj 100-glava udeležba pa nakazuje, da je tistih, ki želijo aktivno delovati v smeri, da Slovenija nekoč to bo, vedno več.

In to ne le zgolj med gorskokolesarskimi navdušenci. Uvodni pozdrav je pripadel v. d. direktorici Direktorata za turizem in internacionalizacijo Evi Štravs Podlogar. Med udeleženci je bilo med drugimi moč slišati ali opaziti: župana pohorske občine Ruše, predstavnice Ministrstva za okolje in prostor, predstavnika Triglavskega narodnega parka ter predstavnika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Premalo? Ali je to realnost, na kateri pa se vendarle da graditi?

Člani konzorcija odprimopoti.si in Planinske zveze Slovenije so v uvodnih predstavitvah podali izhodišča za dinamično debato v obliki okrogle mize, ki jo je moderiral mtb.si z Andrejem Deklevo.

Če bi poskušali izluščiti rezime: pravna ureditev ni naklonjena, a vendar ni edina težava. Ovira je tudi pomanjkanje interesa ključnih deležnikov. Ter tudi ali predvsem tistih, ki imajo ali pa omogočajo dostop do finančnih sredstev. Kombinacija nenaklonjene pravne ureditve ter pomanjkanja interesa za finančna vlaganja v razvoj potrebne infrastrukture in razvoj produktov, pa v danem trenutku razvoj gorskega kolesarstva v Sloveniji v pretežni meri prepuščata entuziazmu.

Peter Zajc, odprimopoti.si

Vse predstavitve na odprimopoti.si/dokumenti

Preberi še:
Zakaj Slovenija ni gorskokolesarski raj?

Fotografiji Grega Stopar

{loadposition inside}

Sledite nam