21. decembra 2011

Tanja Žakelj bo druga slovenska kolesarka v turški ekipi Salcano. Štrancar: “Nismo ji mogli zagotoviti sredstev.” Najverjetneje konec za UCI ekipo Orbea Geax.

Prestop Nine Homovec vendarle ne bo največji to zimo. Po najnovejšem razvoju dogodkov bo namreč tudi slovenska kolesarka leta, bronasta v olimpijskem krosu z letošnjega EP in številka 8 svetovne lestvice Tanja Žakelj sledila Nini v ekipo turškega proizvajalca koles Salcano.

“Tanji ne bi uspeli zagotoviti toliko sredstev, ki smo ji nameravali, zato jo moramo s težkim srcem pustiti oditi. Želimo ji, da bo imela boljše razmere,” je povedal športni direktor ekipe Orbea Geax Primož Štrancar. Tanja je svojo kariero začela v klubu MBK Črni Vrh, ki stoji za ekipo Orbea Geax.

Odhod obeh deklet najverjetneje pomeni tudi konec za ekipo UCI, ki smo jo letos poznali pod imenom Orbea Geax. Veliki beli VW Crafter je že naprodaj. “S fanti ne nastopamo v svetovnem pokalu, tako da strošek, ki ga prinaša status ekipe UCI, ni smiseln,” pravi Štrancar, ki se bo moral še pogajati za podporo sedanjih opremljevalcev za preostanek ekipe.

Tanjina izjava kmalu.

Sledite nam