21. marca 2011

Uroš Breški in Valerio Lutman tudi letos med udeleženci etapne dirke Cape Epic v Južni Afriki, ki se začne konec tedna.

37-letni dvakratni udeleženec Uroš Breški iz Nove Gorice in deset let mlajši lanski novinec Valerio Lutman iz Šempetra bosta tudi letos med udeleženci veličastne južnoafriške etapne preizkušnje Cape Epic, ki se v nedeljo 27. marca začne v Capetownu.

Lani sta se odlično odrezala in med 445 uvrščenimi dvojicami zasedla 45. mesto oziroma 38. med članskimi dvojicami.

Nastopata pod istim imenom kot lani – Venko by Djak. Prvo ime je pokrovitelj, drugo klub in trgovina. Novi sta kolesi, letos oba jezdita polnovzmetena Specializedova Epica, Uroš kar tistega z 29-palčnimi kolesi.

Preden v sredo odrineta na jug črne celine, smo jima zastavili nekaj vprašanj.

Če pride Uroš letos še tretjič v cilj, bo najbolj izkušen Slovenec na tej dirki. Kakšna so tokrat njegova pričakovanja?
UB: “Z Valeriom se bova skušala vsaj približati lanskemu dosežku. Uvrstitev med prvih 50 bi bila super uspeh. Imeva sva dobre priprave, le nekaj težav s slabim vremenom.”

Greš letos kaj bolj sproščen na štart?
UB: “Da, morda celo preveč sproščen. Nisem več tako napet, manj sem poleg z glavo. To je lahko plus, lahko pa tudi ne, bomo videli.”

Kako si se privadil na 29-palčno kolo?
UB: “Spoprijateljila sva se v dveh vožnjah. V redu bo. Na tako dolgi poti se bodo gotovo pokazale vse prednosti in slabosti 29-palčnega kolesa.”

Si naštudiral traso?
UB: “Največja novost letos je ta, da je poleg prologa na sporedu še en kronometer. Torej bosta dve krajši etapi, kar nama ne ustreza najbolj, raje imava dolge etape. Sicer pričakujem podoben Epic kot lani, z veliko singlcami. Prva etapa je baje tehnično zahtevna za nas in za kolesa.”

Valerio je bil lani zelenec na takšni dirki, je letos pred potjo kaj drugače?
VL: “Lani je bilo nekako tako težko, kot sem si predstavljal. Letos sem brez treme, saj vem, kaj me čaka.”

Kako je na novem kolesu?
VL: “S trdaka sem šel na polnovzmeteno kolo. To je čisto nekaj drugega, manj premetavanja in odličen sedež. Mislim da bi se razlika morala videti. Več sem treniral na mivki, s katero sem imel lani težave. Treniral sem na plaži v Gradežu ter ob Soči.”

Pokrovitelji ekipe Venko by Djak za Cape Epic 2011

www.kkdjak.si
www.cape-epic.com

Sledite nam