2. septembra 2019

Konec tedna četrta in predzadnja dirka serije SloEnduro v sezoni 2019. Pet hitrostnih preizkušenj nad Reko. Lahko že dobimo skupna zmagovalca pri moških in pri ženskah.

Konec tedna četrta in predzadnja dirka serije SloEnduro v sezoni 2019. Pet hitrostnih preizkušenj nad Reko. Lahko že dobimo skupna zmagovalca pri moških in pri ženskah.

SloEnduro, mednarodna serija v gorskokolesarskem enduru z izhodiščem v Sloveniji, se preveša v jesenski zaključni del, ki bo potekal na Hrvaškem. Četrta preizkušnja serije bo ta konec tedna v Dražicah v občini Jelenje nad Reko.

Člani kluba Team Rodeo z Reke so Trnduro priredili že štirikrat, lani prvič po okriljem serije SloEnduro 4Fun, letos pa bodo na tamkajšnjih stezicah tekmovalci prvič lovi tudi točke “prve lige” SloEndura.

Na prizorišču pod gradom oziroma kaštelom Grobnik, ki je 15 km oddaljeno od Reke, bodo tekmovali v nedeljo 8. septembra, z začetkom ob 10.30. Hitrostnih preizkušenj bo pet, dolžina trase bo okoli 40 km s skupno višinsko razliko 1250 m. Natančno traso objavijo v petek. Znano pa je, katera bo Kendina SuperEtapa – to bo nova proga Brlog.

Prijave so odprte še v četrtek, že v ponedeljek pa je prijavljena petdeseterica iz petih držav. Prireditelji si obetajo najštevilčnejšo in najmočnejšo udeležbo doslej.

Za naslove gre

Na predzadnji dirki serije bi se lahko že odločalo o skupnih zmagovalcih.

Pri moških je avstrijski prvak Max Fejer (Team Dorrong) na Krvavcu prehitel odsotnega branilca naslova Vida Peršaka (Orbea Enduro Team), ki po prihodu s severnoameriške turneje še ni potrdil udeležbe na Trnduru. Če bo manjkal in bi šlo Fejerju dobro tudi tokrat, ga na oktobrskem finalu v Grožnjanu ne bo več mogel ujeti. Približal pa se mu je tudi drugi Avstrijec Peter Mihalkovits (Radwelt MK Factory Racing).

Pri ženskah je lanska prvakinja, Avstrijka Yani Dobnig (Team Dorrong), na dobri poti do drugega naslova. Tina Perše (Calcit bike team), ki je izpustila prvo dirko, jo kljub drugemu mestu na Black Hole Enduru in zmagi na Krvavcu lahko ujame le teoretično.

{loadposition inside}

Poletje se bojda končuje. V Dražicah bo počakalo še teden dni. Se vidimo na največjem Trnduru doslej. “Rodeaši” nam pripravljajo cel cirkus.
 

Razpis Trndura na sloenduro.com

Sledite nam