13. avgusta 2011

Na šestem krosu svetovnega pokala pod streho dirke mlajših kategorij, elita v nedeljo. V petkovem šprintu sta se poskusila dva Slovenca: Homovčeva 9., Korošec 30.

Vikend krosa za svetovni pokal v krosu v Novem Mestu na Moravi na Češkem se je začel s sinočnjim šprintom na izpadanje in današnjimi dirkami mlajših kategorij. Svetovni pokal je prvič obiskal Češko. To je šesti in predzadnji kros sezone.

Za nas najzanimivejša dirka članic je na sporedu jutri, že danes pa se je dobro odrezal mladinec Rok Korošec z 28. mestom in nekaj manj kot devetimi minutami zaostanka. Slabše je šlo Gregorju Dimicu, ki je v isti kategoriji za las ušel “metli”, Tini Perše po padcu in defektu z zadnjim mestom med mladinkami in Urbanu Ferenčaku, ki so ga med mlajšimi člani izločili krog pred koncem.

Nina in Rok dobro v šprintu

V petkovem večernem šprintu na izpadanje je bila Nina Homovec (Orbea Geax) 9. med ženskami, Rok Korošec pa je izpadel v osmini finala in osvojil 30. mesto, potem ko se je med šestdeseterico nastopajočih v finale uvrstil z 32. časom kvalifikacij na dobro minuto dolgi progi.
Zmagala sta Švicarja Jolanda Neff in Stefan Peter.

Izjavi

Rok je danes povzel svoj konec tedna: “Potem, ko sem v kvalifikacijah za las ujel finale šprinta, sem bil v prvi skupini proti prvemu, 16. in 17. Štart mi ni uspel, ker je sodnik s pištolo najprej ustrelil prazen naboj, vsi so štartali, jaz pa sem počakal na pok … na tehničnem delu sem jih ujel, a mislim da nisem imel pravih možnosti za napredovanje. Danes v krosu sem štartal s 13. mesta, začel sem odlično in bil po štartnem krogu 18., potem pa sem izgubil pet pozicij, v tretjem krogu spet pridobil nekaj mest. V zadnjem krogu pa sem malo popustil in izgubil sedem mest. S tem vikendom sem lahko zelo zadovoljen, zdaj pa so na vrsti priprave za svetovno prvenstvo.” Calcitovci bodo namreč zadnjo dirko svetovnega pokala izpustili.

Urban pa: “Danes mi je šlo slabo že od štarta, počasen sem bil na klance in tudi na tehniki nisem bil najbolj prepričljiv. Kakšnega posebnega razloga ne vidim. Ves teden sem bil z ekipo Felt, ki je odlično skrbela zame, a danes očitno ni bil moj dan. Upam na boljšega naslednji teden v Val di Sole.”

Nedelja

Članice elite gredo na progo ob 10. uri, člani pa ob 14. uri. Ker gredo štartne številke po vrstnem redu svetovnega pokala in ne po lestvici UCI, bo jutri Tanja Žakelj nosila številko 17., Blaža Klemenčič 19 in Nina Homovec 34.

Vrstni red XCO

mladinke
1. Jolanda Neff (Švi) 1;02:44
2. Julia Innerhofer (Ita) +1:20
3. Andrea Waldis (Švi) +1:41

18. Tina Perše (Slo, Calcit bike team GT) +20:12
18 uvrščenih

mladinci
1. Anton Cooper (NZ) 1;05:10
2. Jens Schuermans (Bel) +1:43
3. Pablo Rodriguez Guede (Špa) +1:57

28. Rok Korošec (Slo, Calcit bike team GT) +8:41
55. Gregor Dimic (Slo, EnergijaTeam.com) +14:57
64 uvrščenih

ml. člani
1. Gerhard Kerschbaumer (Ita) 1;31:13
2. Ondrej Cink (Češ) +0:23
3. Marek Konwa (Pol) +1:20

68. Urban Ferenčak (Slo, Torpado Surfing Shop) -2 kroga
73 uvrščenih

Sv. pokal na strani UCI
www.mtbworldcup.cz

Sledite nam