29. maja 2015

Druga postaja XCO svetovnega pokala. Priložnost za napredek in revanšo. Tokrat s štirimi Slovenci.

Drugi kros svetovnega pokala, ki bo ta konec tedna v Albstadtu v Nemčiji, obeta razburljivo dirko. V moški in ženski konkurenci. Popolnoma drugačen profil kroga lahko na prva mesta pripelje druga imena. Proga, ki je bolj namenjena močnim na vzponih ima seveda tudi tehnične spuste in pasaže a vseeno je bolj prijazna do hribolazcev. Seveda se vse lahko na hitro spremeni če se bo vreme skisalo. V mokrem postane nepredvidljiva in neprijazna do materiala, kar je bilo lepo videti lani.

Letos bodo pri dekletih na startu tri naše predstavnice. Blaža Klemenčič (Habitat Mountainbiketeam), Tanja Žakelj (Unior Tools Team) in Tina Perše (Calcit Bike Team). Za bolj izkušeni bo ta dirka pravi pokazatelj forme za nadaljevanje sezone, mlajša pa gre po nove izkušnje in svoje mesto v najmočnejši konkurenci.

Blaža gre na start z več zaupanja v svojo formo in seveda pozdravljeno koleno. Deseterica ali višje je cilj za ta vikend. Zadovoljna s zelo solidno predstavo v Novem Mestu bo tokrat zaradi konfiguracije proge presedlala na “trdaka”. V njene plezalne sposobnosti pa ne dvomimo.

Tanja je bila po Novem Mestu precej razočarana z uvrstitvijo. Številke na treningih vsekakor kažejo bolje, kot je bila uvrstitev. Poleg tega že dolgo ni startala iz druge vrste. Zaradi tega bo Albstadt revanša in deklarirani cilj je vsaj biti najboljša na znamki kolesa. Seveda pa je končni cilj še višje.

Za Tino pa bo to povsem nova izkušnja. Zaupanje v svoje sposobnosti in formo je dobila na pripravljalnih tekmah, sedaj mora to samo še udejanjiti v najmočnejši konkurenci. Startala bo z devetnajstega mesta in dobremu rezultatu tako nič ne stoji na poti, še posebej če se bo ponovil trend hitrih krogov v zaključku dirke. Želimo ji seveda vse najboljše.

Gregor Krajnc (Calcit Bike Team) je svojo pripravljenost potrdil v Novem Mestu. Čeprav njegov startni položaj ne obeta, je sposoben priti tudi precej višje kot na prvi dirki. To so njegovi zaključki po tekmi in verjame, da brez neumnosti na progi in oviranja tekmecev, lahko pride v trideseterico od tam pa …

Vse startne liste si lahko ogledate na povezavi

Prenos v nedeljo Red Bull TV

Na uvodni fotografiji Tanja lani v Albstadtu, ko je zasedla 4. mesto. Foto Grega Stopar.

Sledite nam