Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Furam zase Freestyle Giant
17. aprila 2011

Druga dirka slovenskega pokala v krosu je postregla z zanimivim klubskim obračunom pri moških in suvereno zmago Tanje Žakelj pri dekletih. Organizatorji navdušili z novim odsekom.

Dirka v Žeriblah pri Postojni poteka na vojaškem poligonu, kar daje dirki že drugo leto zapored poseben čar, hkrati pa je treba v zakup vzeti tudi vožjo preko neskončne količine vojaškega drobnega inventarja (ostanki streliva in granat). A na poligonu, ki so ga dodobra razrili tanki in patrije, se vsaj ni treba vznemirjati zaradi kolesarskih sledi – zato je bila izgradnja novega odseka na najvišjem delu proge verjetno dokaj enostavna. Vsaj z birokratskega vidika. Nov del s podaljšanim vzponom je navdušil z dobrim zavitim spustom skozi goščavo, žal pa tudi to ni pritegnilo gledalcev iz bližnjega mesta. Teh je bilo v vetrovnem, a sončnem dnevu le za odtenek.

Zmaga Tanje, vrnitev Onuka
Na štartih klasična zasedba, manjkala je le Blaža Klemenčič, ki je danes nastopala v Nemčiji. Ob tem smo potihoma upali na klubski dvoboj Tanje Žakelj in Nine Homovec, saj je slednja v letošnji sezoni znova našla pravi recept za dirkanje, a je bila Tanja vendarle premočna in se je hitro odpeljala naprej in brez težav kontrolirala dirko do konca. A vendarle smo na dirki doživeli prijetno presenečenje – najhitrejši je bil Denis Onuk z veteransko licenco Ganeshe, ki se ga mnogi spominjate kot zelo dobrega člana izpred desetletja. Denis je dirkal v zlatih časih Štrancarja, Drašlerja in Golčerja, nato pa se zaradi službe odselil v tujino. Po povratku je že nastopal v koroškem pokalu, danes pa zelo suvereno zmagal na dirki in seveda tudi med masterji. Drugi absolutno in prvi med masterji 2 je bil bronasti iz Cape Epica Peter Vesel, tretji pa najhitrejši amater Boštjan Hribovšek. Najstarejšo master kategorijo je dobil Tine Zupan, kot edina mladinka pa je nastopila Tina Perše.

Klubski dvoboj
Drugo dirko dneva za pokal Slovenije sta zaznamovala Matjaž Budin in Robert Kordež, ki sta uprizorila pravi hišni dvoboj. Člana ekipe Orbea-Geax sta se odlepila kmalu po začetku dirke in se menjavala v vodstvu vse do zadnjega kroga. V zadnji krog sta se podala z vidno umirjenim tempom, nato pa je na dolgem vzponu napadel Budin in Robert ga ob manjši krizi ni mogel več ujeti. Na koncu sicer razlika le dobrih sto metrov, a zmaga je bila vendarle suverena. Tretji je bil kljub ne najbolj “olimpijski” kondiciji Nejc Černilogar, Matej Lovše pa ni morel višje od četrtega mesta.
Hkrati s člani so štartali tudi mladinci in mlajši mladinci. Prvi del dirke je zaznamoval napada Gregorja Dimica, ki pa je nato povsem popustil, zmago v kategoriji do 19 let pa je osvojil Rok Korošec. Med mlajšimi mladinci je zmagal Luka Pušnik.

Druga dirka pokala je torej pod streho, zaznamovala pa jo je prevlada ekipe Orbea-Geax, vrnitev Denisa Onuka, vetrovno vreme (veter na pretežno odprtem terenu res ni koristil) in omenjeni novi odsek proge. Dirka je minila brez mednarodne zasedbe, brez pretirane množice na štartni črti, tudi na dirki mladih je bilo manj udeleženk in udeležencev, kot bi pričakovali. A vendarle je bilo dirkanje napeto, prizorišče pa še vedno ponuja številne možnosti za razvoj prireditve.

Vsi vrstni redi so v dokumentih pdf:
2. dirka (štart ob 13:00) – skupno
1. dirka (štart ob 11:00) – skupno
Elite & U23
Moški U19
Moški U17
Master & amaterji
Pokal mladih – U13 & u15
Pokal mladih – U7, U9 & U13

www.kolesarskiklub-postojna.si/zerible

Foto Grega Stopar

Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam