Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
13. maja 2014

Tanja Žakelj najhitrejša na krosu pri Gradcu, Miha Halzer pa na eliminatorju na Tirolskem. Na Hrvaškem v maratonu Koprivnica Hrvat Pilski pred Vračičem, Nemečkom in Veselom.


Tanji zmaga pri Gradcu


Tanja Žakelj
(Unior Tools Team) je v nedeljo dobila kros (UCI C1) v Stateggu pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem. “Odločila sem se, da grem prve tričetrt ure v svojem dokaj visokem tempu, v tem čsu sem pridobila toliko prednosti, da sem lahko potem malce znižala tempo,” je povedala Tanja, ki je zmagala s tremimi nutami prednosti pred Poljakinjo Anno Szafraniec (Kross), ki ji je z 20 sekundami zaostanka sledila Mehičanka Daniela Campuzano. Tina Perše (Calcit bike team) je bila 18.
Med člani je bil Boštjan Hribovšek 17., Gregor Kranjc (oba Calcit) pa 6. v ločeni dirki mlajših članov. Še en Calcitovec Peter Zupančič je z 31. mestom v dirki mladincev, ki je štela za svetovno mladinsko serijo, popravil svojo uvrstitev s prve dirke v Nallsu, Rok Naglič (KK Ravne) je bil 63. in Matej Berger (Energijateam.com) 66.
Mlajše in starejše kategorije so svoje opravile že v soboto. Na stopničkah: Matic Kranjec Žagar 3. v U13, Žan Pahor 3. v U11, Hana Kranjec Žagar 1. pri deklicah U11 in Nik Auer (vsi Calcit bike team) 2. v U7. Pa še kup mladih kolesark in kolesarjev iz Calcita, Orbea Geax in KK Ravne tik pod stopničkami.
Vrstni redi
Poročilo na calcit-bike.com

Na uvodni fotografiji Tanja z nedeljsko blatno masko, foto Grubernd

Halzer se je veselil zmage v Imstu

Čisto na drugem koncu Avstrije, na Tirolskem, je Miha Halzer (Energijateam.com) dobil kros na izpadanje, ki ga vsako leto priredijo v domačem kraju avstrijskega asa Daniela Federspiela. Gostitelj je bil drugi, tretji italijanski prvak Elia Silvestri, četrti pa Urban Ferenčak (Calcit bike team). Rok Skaza (Hrastnik) je bil 12.
“V finalu smo vozili 3 kroge po 780 metrov in do zmage mi je uspelo priti z napadom na začetku drugega kroga. Vedel sem, da bodo noge pekle ko hudič, a sem bil kar presenečen, da so me ubogale in ostale močne do konca,” je povedal Halzer, ki bo naslednjič nastopil konec meseca na eliminatorju svetovnega pokala na Češkem.
www.facebook.com/ImstRadeltCitySprintXce

V Koprivnici Pilski pred trojico Slovencev

Maratona v Koprivnici na Hrvaškem se je udeležilo več kot 160 kolesarjev iz Hrvaške, Slovenije in BiH. Na 60 km trasi je bil najhitrejši Milo Pilski (BGK Tuškanac) pred tremi Slovenci: 2. Dejan Vračič, 3. Dejan Nemeček in 4. Peter Vesel. Vračič in Nemeček sta zmagala v svojih starostnih kategorijah.
Vrstni red
Fotogalerija

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam