30. aprila 2012

Že 14. izvedba krosa v Vodicah za točke UCI Class 2 in močno mednarodno konkurenco. Lovše četrti med elito, še dva Slovenca v deseterici, Pušnik pa zmagovalec med mladinci.

Nedeljska 14. izvedba krosa v Vodicah na Hrvaškem je pritegnila 180 kolesark in kolesarjev iz Avstrije, Madžarske, Poljske, Rusije, Slovenije, Ukrajine in seveda Hrvaške. Na skalnati progi in ob kar visokih temperaturah je bil v moški članski dirki najhitrejši Poljak Adam Brzozka pred Madžarom Andrasom Partijem in Rusom Antonom Gogolovom, za njimi pa se je na 4. mesto uvrstil slovenski prvak Matej Lovše.

Lovše je povedal: “Prva dva sem še nekako držal na prvi vzpon, potem pa sta se odpeljala. S tretjeuvrščenim Rusom sva bila skupaj do četrtega kroga. Nekajkrat sem skočil, pa mu nisem mogel uiti, naposled je on izkoristil priložnost. Proga je lepa, skalnata in tehnična. Pravi kros, v skali pa imajo prednost 29-palčna kolesa.”

Najvišje uvrščeni domači kolesar je bil Robi Šujević na 7. mestu, v deseterici najhitrejših pa sta dirko končala še Rok Korošec na 8. in Boštjan Hribovšek na 10. mestu. Od petkovega ajdovskega eliminatorja še nekoliko pretepeni lanski zmagovalec Vodic Matjaž Budin je bil 14. “Med dirko je še nekako šlo, sicer pa me po dveh padcih v Ajdovščini boli rama in že dve noči nisem dobro spal,” pravi Budin.

Zmaga Pušnika med mladinci
V dirki mladincev, kamor je tudi pljusknilo nekaj mednarodne konkurence, je prepričljivo zmagal Ravenčan Luka Pušnik. “Proga je lepa in tehnično zahtevna. Uspel mi je dober štart. Ker sem se počutil dobro, sem že kar takoj poskusil z napadom. Dva kroga mi je še sledil Ukrajinec, nato pa je tudi ta popustil. Preostanek dirke sem vozil sam, in le še povečeval razliko. S svojo predstavo in trenutno formo sem zadovoljen,” je povedal eden slovenskih mladih upov.

Calcitova mlajša mladinka Tamara Sitar ni imela druge izbire, kot da se poskusi v združeni kategoriji mladink in članicami, kjer je zasedla 5. mesto.

Vrstni redi

člani
1. Adam Brzozka (Pol, JBG-2) 1;34:59
2. Andras Parti (Mad, Euroone-Waberer’s Cube) +1:41
3. Anton Gogolev (Rus, Impuls) +6:55
4. Matej Lovše (Slo, Uni team Cult) +8:04
5. Andras Szatmary (Mad, Euroone-Waberer’s Cube) +8:37
6. Mihajlo Batsutsa (Ukr) +9:11
7. Robi Šujević (Hrv, Protek) +9:39
8. Rok Korošec (Slo, Calcit bike team GT) +11:44
9. Gabor Bogar (Mad, Euroone-Waberer’s Cube) +12:28
10. Boštjan Hribovšek (Slo, Calcit bike team GT) +13:21
31 uvrščenih

mladinci
1. Luka Pušnik (Slo, KK Ravne) 1;34:25
2. Artem Ševtsov (Ukr) +2:53
3. Paolo Rigo (Hrv, BGK Tuškanac) +5:34

Vsi vrstni redi (PDF)

Na uvodni fotografiji Luka Pušnik na skalnatih stezicah nad Vodicami. Foto Robert Iskra.

Sledite nam