Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
7. maja 2012

V krosu C1 v Statteggu pri Gradcu Klemenčičeva 3., Žakljeva 4., Lovše 19. Budin tretji na tridnevni etapni dirki Valamar Istra Terra Magica. Nedelja brez XC Monte Prat (AJ) in pokala mladih v Idriji, našli smo nova datuma.

Blaža 3., Tanja 4. v Gradcu
Kros prve kategorije UCI v Stattegu pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem sta pri članih dobila Ukrajinka Natalija Krompets in Avstrijec Alexander Gehbauer.
Pri damah sta bili Blaža Klemenčič (Felt Oetztal X-Bionic) in Tanja Žakelj (Salcano Factory Team) tik pod vrhom na 3. in 4. mestu. Mednju in zmagovalko se je vrinila le Slovakinja Janka Stevkova. Blaža je za zmagovalko zaostala minuto 21 sekund, Tanja pa že 4:38.
Najhitrejši Slovenec pri članih je bil Matej Lovše (Uni team Cult) na 19. mestu med 57 uvrščenimi in z 12 minutami zaostanka tudi edini naš, ki je končal v krogu zmagovalca.
Gregor Dimic (EnergijaTeam.com) je bil 9. med mladinci, Tina Perše (Calcit bike team GT) pa 6. ali predzadnja mladinka.
Vrstni red m elite (PDF)
Vrstni redi drugih kategorij (PDF)

Na uvodni fotografiji Matej Lovše, foto Gregor Miklič/Calcit bike team GT
Fotogalerija na facebooku

Budin tretji na Terri Magici
Avstrijec Heinz Verbnjak je zmagovalec tridnevne etapne dirke Valamar Istra Terra Magica v hrvaški Istri. Za njim se je uvrstil njegov rojak Manuel Pliem, zmagovalec prvih dveh etap, tretje mesto v skupni razvrstitvi pa je osvojil Matjaž Budin (Orbea Geax). Pri skupnem času treh etap nekaj manj kot 5 ur in pol je Budin za zmagovalcem zaostal manj kot šest minut. Pri članih je v prvi deseterici preizkušnjo končal še Borut Ramšak (Ganesha team).
Pri tastarih Slovenci kot vedno trgamo: Aljoša Martinjaš (Calcit bike team GT) je bil drugi pri master 1, pri master 2 je zmagal Denis Dodič (Orbea Geax), pri master 3 je bil drugi Aleš Boben (MTB Trbovlje/Specialized).
Vsi vrstni redi

XC Monte Prat prestavljen
Nedeljski kros v Monte Pratu v Furlaniji bi moral biti druga dirka serije Alpe-Jadran, a so ga “iz organizacijskih razlogov” prestavili na 2. junij. Ne vemo, če jim je tako kot že enkrat načrte prekrižala mokra proga.

Mladi v Idriji prestavljeni
Nedeljske prve dirke v krosu za pokal mladih v Idriji ni bilo zaradi težav pri pridobivanju dovoljenj, so zapisali na spletni KD Sloga 1902. Novi datum je 26. maj, tako da bo zdaj to druga pokalna preizkušnja – 12. maja se v organizaciji poskusijo Jeseničani.

4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
Sledite nam