Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
13. maja 2019

V nedeljo je bil v Kamniku na sporedu blatni olimpijski kros ranga UCI C1 in hkrati tretja dirka pokala SloXcup. V članski kategoriji sta slavila Italijana Eva Lechner in Luca Braidot. Najhitrejši Slovenec Rok Naglič je v cilj prišel na 7. mestu.

V nedeljo je bil v Kamniku na sporedu blatni olimpijski kros ranga UCI C1 in hkrati tretja dirka pokala SloXcup. V članski kategoriji sta slavila Italijana Eva Lechner in Luca Braidot. Najhitrejši Slovenec Rok Naglič je v cilj prišel na 7. mestu.

“Pred samo dirko sem imel kar nekaj težav. Od dirke si še nekaj dni nazaj nisem veliko obetal. Ampak sem se sestavil, počutje je bilo boljše. Prišel sem motiviran. Vedel sem, da bo težko, ker so prišli Italijani, ki so eni najboljših v svetovnem pokalu. Startal sem z rezervo. Šel sem iz kroga v krog po najboljših močeh, veliko je bilo treba preteči. Prednost so imeli tisti, ki se res dobro peljejo v blatu. Tu bo še treba malo trenirati, da bom še bolj konkurenčen,” je dirko opisal Naglič.


Rok Naglič

In res so bili najhitrejši Italijani, lanski zmagovalec Nadir Colledani (Bianchi Countervail) tokrat ni zadržal zmage ampak je po padcu v prvem krogu obdržal tretjo pozicijo in osvojil bronasto medaljo. Zmago si je privozil evropski podprvak Luca Braidot, njegov brat dvojček Daniele pa je v cilj prišel na drugem mestu.

Prijavljenih 300 tekmovalcev se je predvsem v kategoriji najmlajših in amaterjev zaradi slabe vremenske napovedi nekoliko znižalo. Na srečo organizatorjev in tekmovalcev dež in veter nista krojila dirke, a je bila proga zaradi nočnega dežja podobna ciklokrosu.

Naša najboljša kolesarka Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) je na dirko prišla za dober trening pred prihajajočim svetovnim pokalom, vendar dirke ni končala.

“Nisem videla smisla v nadaljevanju dirke, ker je bilo preveč teka. Glede na predpisano dolžino dirke petih krogov bi to pomenilo uro in 45 minut dirke, toliko teka pa si teden pred začetkom svetovnega pokala ne morem privoščiti,” je Tanja povedala po odstopu.


Eva Lechner

Za zmago so se borile tuje tekmovalke, med katerimi je bila najhitrejša Italijanka Eva Lechner (Torpado-Südtirol MTB Pro Team), ki tekmuje tudi v ciklokrosu, kar ji je tokrat prišlo še kako prav. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Lisa Pastteiner in tretje Italijanka Marika Tovo (obe Ghost Factory Racing Team).

Najboljša Slovenka je bila Vita Movrin (Energijateam.com) na 8. mestu.

Dirko so odprle otroške kategorije, ki so imele zaradi namočenega terena progo spremenjeno.

{loadposition inside} 

Rezultati prvih treh po kategorijah

V kategoriji U23+Elite M je bil najhitrejši Luca Braidot (C.S. CARABINIERI), drugo mesto je osvojil Daniele Braidot (C.S. CARABINIERI) ter tretje Nadir Colledani (BIANCHI COUNTERVAIL). 

 

V kategoriji U23+Elite W je bila najhitrejša Eva Lechner (TORPADO-SÜDTIROL MTB PRO TEAM), druga je bila Lisa Pasteiner (GHOST FACTORY RACING TEAM) in tretja Marika Tovo (GHOST FACTORY RACING TEAM). 

 

V kategoriji U19 M je zmagal Tommaso Bergagna (ASD JAMS BIKE TEAM BUJA), drugi je bil Emanuele Huez (KTM PROTEK DAMA) in tretji Jakob Klemenčič (MBK ČRNI VRH). 

 

V kategoriji U19 W je prvo mesto osvojila Julia Maria Graf (ASC KARDAUN-CARDANO), druga je bila Lena Höller (LRV STEIERMARK) in tretja Asia Zontone (ASD JAMS BIKE TEAM BUJA). 

 

V kategoriji Amaterji je zmagal Simon Erjavec (CALCIT BIKE TEAM).

 

V kategoriji Veterani 1 je zmagal Matjaž Budin (MBK ČRNI VRH), drugi je bil Uroš Mikelj (CALCIT BIKE TEAM) in tretji Tadej Podgornik (MBK ČRNI VRH). 

 

V kategoriji Veterani 2 je prvo mesto osvojil Robert Blaznik (MBK ČRNI VRH), drugi je bil Mitja Tancik (ENERGIJATEAM.COM) in tretji Massimo Gottardini (TEAM TODESCO). 

 

V kategoriji Veterani 3 je bil najhitrejši Tine Zupan (SCOTT TEAM), drugo mesto je osvojil Gianluca Barilani (TEAM TODESCO).

 

V kategoriji Veteranke je prvo mesto osvojila Ana Podpečan (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Letizia Grottoli (TEAM TODESCO) in tretja Valentina Rocca (TEAM TODESCO). 

 

V kategoriji U17 M je prvo mesto osvojil Fran Bošnjak (BBK ŠIŠMIŠ), drugi je bil Jure Rus (MBK ČRNI VRH) in tretji Nace Gnezda (MBK ČRNI VRH). 

 

V kategoriji U17 W je prvo mesto osvojila Anja Nadu (BK MONTES), druga je bila Sarah Krebs (RC-KAC RADCLUB) in tretja Ema Movrin (ENERGIJATEAM.COM). 

 

V kategoriji U15 M je bil najhitrejši Žan Pahor (ENERGIJATEAM.COM), drugo mesto je osvojil Ambrož Vovk (CALCIT BIKE TEAM) ter tretje Marcel Gladek (MBK ČRNI VRH). 

 

V kategoriji U15 W je prvo mesto osvojila Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Tina Smrdel (MBK ČRNI VRH) in tretja Mirta Pušec (BK MONTES). 

 

V kategoriji U13 M je prvo mesto osvojil Anatol Friedl (GIANT STATTEGG FEDERLEICHT), drugi je bil Jernej Rudolf (MBK ČRNI VRH) in tretji Daniel Akos Kalman (FEMAT-ZKSE). 

 

V kategoriji U13 W je prvo mesto osvojila Eva Terpin (MBK ČRNI VRH), druga je bila Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM) in tretja Léna Szabó (FEMAT-ZKSE). 

 

V kategoriji U11 M je prvo mesto osvojil Ruben Friedl (GIANT STATTEGG FEDERLEICHT), drugi je bil Maks Majnik (CALCIT BIKE TEAM) in tretji Kristjan Zupanc Anclin (CALCIT BIKE TEAM). 

 

V kategoriji U11 W je prvo mesto osvojila Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Luca Kalman (FEMAT-ZKSE) in tretja NeŽa Kobal (ENERGIJATEAM.COM). 

 

V kategoriji U9 M je bil najhitrejši Urban Dejak (ENERGIJATEAM.COM), drugo mesto je osvojil Tine Mlakar (MBK ČRNI VRH) ter tretje Žan Šekoranja (CALCIT BIKE TEAM). 

 

V kategoriji U9 W je prvo mesto osvojila Lola Friedl (GIANT STATTEGG FEDERLEICHT), druga je bila Neža Utranker (ŠD 2SIMPL) in tretja Kaja Pevec (ENERGIJATEAM.COM). 

V kategoriji U7 M je prvo mesto osvojil Patrik Gladek (MBK ČRNI VRH).

Vsi vrstni redi

www.sloxcup.com

Na naslovni fotografiji Lucas Braidot, foto prijavim.se. Več fotografij

Preberi še
Naglič v Završnici z zmago do novih točk UCI
XC Griči: Tanja Žakelj četrta, Slovencev ni bilo v ospredju 

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam