Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
20. marca 2019

V nedeljo se v Vrtojbi z dirko prve kategorije UCI začne letošnji slovenski pokal v krosu SloXcup. Zveneča mednarodna imena se med prijavljenimi kar vrstijo!

Prva dirka v letošnjem pokalu SloXcup, Griči XCO Vrtojba kategorizacije C1, se je letos s tradicionalnega velikonočnega ponedeljka premaknila na nekoliko zgodnejši termin. Tako bo na sporedu že to nedeljo.

Da je sezona res pred vrati, potrjujejo prijavljeni številni vrhunski slovenski in tuji tekmovalci in tekmovalke. To bo najverjetneje najmočnejša dirka slovenskega pokala doslej, blizu ji morda pride kakšna kamniška, predvsem v konkurenci žensk.

Udeležbo je potrdil svetovni podprvak in italijanski prvak Gerhard Kerschbaumer (Torpado Ursus), ki se v Vrtojbo rad vrača. Na štartu bo tudi Francoz Stéphane Tempier (Bianchi Countervail), lansko leto deseti z lestvice UCI. Seveda pa ne bosta manjkala dvojčka Luca in Daniele Braidot, skoraj domačina, ki snovalcem proge pomagata tudi z nasveti in sta tam posnela tudi video. Omenili smo številke 2, 6 in 10 z lestvice UCI, ki ne bodo varne pred številko 16, Poljakom Bartlomiejem Wawakom (Volkswagen Samochody Użytkowe MTB Team), pa še kdo se bo našel. Domačim z Rokom Nagličem (Calcit Bike Team) na čelu točke UCI niti malo ne bodo podarjene.


Na skoku bo zopet zanimivo, Mirko Tabacchi, lani 4., pa bo v novem dresu ekipe KTM Protek Dama

V elite ženski kategoriji bo na štartu naša šampionka in lanska zmagovalka Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing). Ob njej se bodo pomerile svetovna prvakinja izpred dveh let, Ukrajinka Jana Belomojna (CST Sandd Bafang Muntainbike Racing Team), številka 17 lestvice UCI, Čehinja Jitka Čabelicka (GAPP System – Cabtech MTB Racing Team),  Italijanka Eva Lechner (Torpado-Südtirol MTB Pro Team), dvakratna svetovna prvakinja Rusinja Irina Kalentjeva (Möbel Märki MTB Pro Team) in številne druge. Na dirki se bo v elitni kategoriji prvič preskusila tudi Vita Movrin (Energijateam.com).


Lanska zmagovalka Tanja Žakelj (v ozadju) bo imela letos še več dela s tekmicami

Točke UCI bodo na voljo tudi za mladince.


Trenutno je prijavljenih že blizu 500 tekmovalcev in tekmovalk, prijave pa se zaključijo v petek minuto do polnoči. Seznam prijavljenih najdeš na prijavim.se.

Tekmovalci se bodo pomerili na kratkem ali dolgem krogu, odvisno od kategorije. Kratki krog je dolg dva kilometra z 80 višinskimi metri razlike, veliki krog s kar nekaj atraktivnimi odseki za gledalce pa je dolg 4,2 kilometra s 180 višinskimi metri razlike. Točno število krogov bo določeno pred dirko in je odvisno od stanja proge in vremenskih razmer.


V nedeljo začnejo sezono tudi mladi

Dirko ob 9. uri začnejo najmlajše kategorije. Članice štartajo ob 13. uri, člani pa ob 15. uri.

{loadposition inside}

Podrobnosti na strani prireditve grici.desfles.si

Stran serije www.sloxcup.com

Fotografije prijavim.se

Preberi še
SloXcup 2019: Osem dirk + ena pokala mladih
Tanja zmagala na Gričih, pri moških Naglič 10.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam