28. aprila 2013

Dirka prve kategorije v Montichiariju je prinesla nov velik uspeh za Tanjo Žakelj, ki je bila druga za Evo Lechner. Montichiari je znova postregel z odlično organizacijo in pritegnil več sto tekmovalcev.

Montichiari
je že dobro znano prizorišče za dirke v krosu, čeprav kateri izmed številnih turistov v tem mestu tega sicer ne bi rekel. Malo srednjeveško mesto z značilnim gradom na vrhu majhnega hribčka in velika stolnica v centru mesta sta poskrbela za zanimivo kuliso dirke. Tudi trasa je zelo zanimiva, skoraj neverjetno prepletena po mestnih ulicah in mestnem griču, podlaga pa je kombinacija tlakovanih cest in pravih stezic, tudi nekaj zelo tehničnih.

Dirka kategorije UCI C1, ki je hkrati štela za italijanski pokal v krosu, se je znova dobro končala za Tanjo Žakelj (Unior Tools Team), ki je osvojila drugo mesto. Zmagala je Eva Lechner, Tanja pa se je za drugo mesto borila z Andreo Waldis. V zadnji četrtini je Tanja napadla in se hitro odcepila ter pridobila celo približno minuto proti Lechnerjevi.

Tanja je po dirki povedala: “Po ne najboljšem štartu sem nadaljevala veliko bolje. V prvem krogu sem ocenila, da je Eva Lechner boljša. V nekatere strme klance je bila povsem suverena, zato sem drugi in tretji krog držala priključek z Andreo Waldis, nato pa sem v četrtem, zadnjem krogu naredila odločilno potezo in napadla. Andreo sem hitro pustila daleč zadaj, se močno približala Evi, vendar je nisem mogla več ujeti. Drugo mesto v močni mednarodni konkurenci je super, Eva je vendarle vrhunska tekmovalka, ki je že zmagala v svetovnem pokalu. Že čez teden dni pa me čaka nova močna dirka v Italiji.”

Moško dirko je dobil Manuel Fumic.

Vrstni redi v novici na strani italijanske kolesarske zveze

Foto: Grega Stopar

Sledite nam