24. maja 2016

Izbor fotografij Grega Stoparja s krosa svetovnega pokala v Nemčiji pred več kot 15.000 gledalci in vrhunci elitnih dirk v videu.

Četrto izvedbo krosa za svetovni pokal v Albstadtu v Nemčiji si je ob progi ogledalo več kot 15.000 gledalcev. Vrhunec je bil gotovo dvoboj Nina Schurterja in Juliena Absalona za zmago med moško elito. Švicar in Francoz sta tekmecem ušla v tretjem krogu in odigrala še eno od svojih številnih partij za zmago. Partija se je zapletala vse do ciljnega šprinta in se razpletla z 19. Schurterjevo zmago v svetovnem pokalu in to le za kakšen meter.

Po dveh zmagah Schurter še naprej vodi v svetovnem pokalu, Absalon je na drugem mestu izenačen z rojakom Maximom Marottom, ki je bil tokrat tretji, v Cairnsu pa sta bila zamenjana.


Pri članicah je drugič letos, v Albstadtu pa že tretje leto zapored zmagala Annika Langvad, z drugim mestom je presenetila mlada Jenny Rissveds, kljub padcu na začetku. Tretja je bila Catharine Pendrel, na svojem bržkone zadnjem domačem nastopu v svetovnem pokalu je bila odlična 4. veteranka Sabine Spitz. Jolanda Neff je zbolela in je tako zopet manjkala na štartu.

Tanji Žakelj ni šlo in je končala na 40. mestu.


V spodnji galeriji so še fotografije dirke mlajših članov do 23 let z Gregorjem Krajncem in Rokom Nagličem.

Poročilo z izjavami naših:
Po Cairnsu Tanji spodletelo tudi v Albstadtu

Na uvodni fotografiji Grega Krajnc. Vse fotografije Grega Stopar (razen drugače podpisanih)

Sledite nam