Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
11. julija 2011

Na sklepnem dejanju kratke turneje svetovnega pokala po Severni Ameriki je znova slavil Aaron Gwin, stvari pa so se izšle tudi Rachel Atherton. Za slovensko ekipo je vozil le Harry Heath in zasedel 50. mesto.

Ekipa Unior Tools Team je imela v finalu le enega predstavnika, saj sta Nejc in Žiga tokrat ostala zunaj finala. Harry Heath pa je še enkrat dokazal, da je zanesljiv finalist, vendar se tudi njemu vožnja ni izšla čisto po načrtih. Na koncu je bil 50. – sicer z majhnim zaostankom 11 sekund, vendar je to na zelo kratki progi pomenilo veliko mest. Harry je po dirki povedal: ”Vedel sem, da moram iz štartnih vrat voziti na polno, toda šele na polovici proge sem dosegel pravo hitrost, na tako kratki progi pa me je to stalo veliko časa. Sedaj grem za tri tedne domov, v tem času se bom dobro pripravil in odpotoval v La Bresse s spočito glavo.”

Na vrhu pa sanjsko serijo nadaljuje Aarow Gwin, ki je v Windhamu slavil že četrtič v letošnji sezoni! Le v Fort Williamu je bil peti, sicer pa je letos neustavljiv. V seštevku pokala ima Aaron 342 točk prednosti pred Gregom Minnaarjem, kar pomeni, da lahko že na naslednji dirki osvoji naslov pokalnega zmagovalca. Drugi je bil stari maček Steve Peat, tretji pa Andrew Neethling.
Končno pa se je dirka izšla po načrtih tudi za Rachel Atherton, ki je celo sezono čisto pri vrhu, a ji Floriane Pugin in predvsem Tracy Moseley stalno mešata štrene. V pokalu še vedno vodi Tracy, a le s 100 točkami prednosti pred Pugin, blizu pa je tudi Atherton. Torej so stvari za naslov še povsem odprte.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje v avgustu – prvi vikend je na sporedu spust v La Bressu, teden dni kasneje kros na Češkem, nato pa nas čaka le še finale pokala s trojnim programom v Val di Sole.

Vsi rezultati na strani UCI.

www.racewindham.com

Na uvodni sliki je Harry Heath po prihodu v ciljno areno; foto: Unior Tools Team

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam