9. julija 2011

Seveda bo poleg Angleža na moški štartni listi še osemdeset drugih tekmovalcev, vendar med njimi ne bo Rutarja in Pandurja. Najhitrejša v kvalifikacijah Pugin in Gwin.

Za ekipo Unior Tools Team se kvalifikacije niso izšle po načrtih. S 47. časom se je v finale uvrstil le Harry Heath, ki še naprej vozi zelo stalno in ima zagotovo že načrt za izboljšanje časa v nedeljo. Slabše in z več smole sta nastopila Slovenca v belo-modrem dresu. Nejc Rutar je imel mehanično okvaro, zaradi česar se je moral celo za nekaj trenutkov ustaviti, nato pa je težko nadaljeval proti cilju. Žiga Pandur pa s preveč netekočo vožnjo tudi predaleč od časa, ki bi vodil v nadaljevanje dirke. Na koncu sta bila Žiga in Nejc uvrščena na 113. oz. 134. mesto.

Kvalifikacije, ki jih je sicer najprej pretresla nevihta in prestavitev za dobro uro, sta dobila Aaron Gwin in Floriane Pugin. Prvi s takšnimi manevri samo še povečuje prednost v seštevku pokala, za njim pa se tekmovalci kar lepo mešajo na visokih mestih. Finale bo na sporedu v nedeljo z začetkom ob 19:15 po našem času (štart moške dirke ob 20:00).

Danes je v Windhamu na sporedu olimpijski kros, naša tri dekleta štartajo ob 17:45 po našem času. Po udarcu v koleno (isto, ki ga je imela poškodovanega) na Mt-Ste-Anne bo na štartu tudi Nina Homovec.

Vsi rezultati na strani UCI.

www.racewindham.com

Na uvodni sliki Aaron Gwin na svojem novem karbonskem Sessionu; foto: Gary Perkin/Trek World Racing

Sledite nam