16. junija 2016

Evropska postaja festivalske turneje spet v Franciji, prvič v Les Getsu. Brez Slovencev, a z UTTjevima Škotoma in fotografom Klemotom.

Začel se je peti evropski, natančneje francoski vikend festivala Crankworx. Eden največjih festivalov se je iz Whistlerja razlil na našo celino in na Novo Zelandijo, tokrat pa po štirih letih v Les 2 Alpes premierno gostuje v Les Getsu.

Osrednji dogodek prvega dne, srede, je bilo tekmovanje v “whipanju”. Ne kar nekaj ampak evropsko prvenstvo. V naslednjih dneh pa med drugim dual speed & style, spust (tokrat ne za evropsko serijo iXS, ta je ta vikend v Schladmingu), pumptrack challenge in morda vrhunec – slopestyle z največjimi imeni sveta.

Evropska whip-off carja sta Kanadčanka in Brazilec

Evropsko prvenstvo v nogometu? Brez veze, če ni Brazilcev. Na “European Whip-Off Championships presented by Spank” pa je zmagal prav Brazilec. Bernardo Cruz je zmagal že lani v L2A. Ob njem pa je na najvišjo stopničko med dekleti stopila Kanadčanka Casey Brown. Casey je lani dobila vsa tri whip tekmovanja turneje, letošnjo pa je že začela z zmago v svoji prvi domovini Novi Zelandiji.

Na mokrem lesenem odskočišču so imeli vsi težavo z odrivanjem v stran, a je nekako šlo. Poskusilo se je skoraj 80 udeležencev, 20 se jih je uvrstilo v finale.

Cruzu so sledili Ryan Howard (ZDA), Louis Reboul (Fra), Anthony Rocci (Fra), Sam Blenkinsop (NZ), Carson Storch (ZDA), David McMillan (Avs), Brook Macdonals (NZ), Tyler McCaul (ZDA) in Anton Thelander (Šve). Howard placed second and Reboul third. Za Casey pa sta se uvrstili Jill Kintner (ZDA) in Elizabeth Redzbetz (Ita).

Slovensko zastopstvo

Še najbolj opazna Slovenca na festivalu sta pravzaprav Škota Ruaridh Cunningham in Reece Wilson iz ekipe Unior Tools Team. Oba sta se poskusila tudi v whipanju, tam pa sta predvsem zaradi spusta. Na prizorišču pa je tudi fotograf Klemen Humar, ki bo vsako noč v temnici pridno razvijal fotografije, da jih bomo takole zjutraj objavljali!

www.crankworx.com/festival/les-gets

Prenosi na pinkbike.com

Vse foto Klemen Humar

Sledite nam