23. marca 2013

V Ajdovščini pod streho prvo dejanje nove serije, če ne kar scene B4X. Dvoboj malih in velikih kolesarjev na malih in velikih kolesih.

Projekt preprostih in poceni tekmovanj, na katerih bi mladi spoznavali tekmovalno gorsko kolesarstvo in se pozneje morebiti usmerili v katero od “resnejših” disciplin, je gotovo nekaj, kar slovenska tekmovalna scena potrebuje. Danes je na prenovljeni progi za dvoboj Črn trn v Ajdovščini doživela premiero serija B4X.

Nedavna predstavitev serije B4X

Krst je bil uspešen. Na sveži progi, ki se je v zadnjih nekaj suhih dneh lepo strdila, se je pomerilo nekaj čez 30 kolesarjev iz vse Slovenije – od najmlajših in beemiksarjev na 20-palčnih kolesih do najboljših slovenskih asov 4-krosa. Ali drugače: do Ane Zupan na 29-palčnem kolesu.

Računati je, da bo udeležba skozi sezono v porastu in da bo zamisel našla svoje mesto. Tudi zato, ker je 4X Plave edina preživela dirka v “zaresnem” 4krosu v koledarju.

Potek dirke je sicer razdrobljen zaradi kupa kategorij. Z nekaj združevanja smo na DL Črnem trnu videli finale v petih kategorijah od sicer kar trinajstih prvotno zamišljenih. Kategorije se delijo tako po tipu kolesa kot starosti in znanju. Vsak s svojimi torej, kar je za privlačnost za novince nadvse smiselno, a le do neke mere. Bomo videli, kako bo v nadaljevanju sezone … Naslednjič 4. maja v Plavah!

Vrstni redi (PDF)

www.b4x.si

Na uvodni fotografiji finalista kategorije do 13 let Tomaž Šinigoj (71, BMX) in Matic Berginc (31, polnovzmeten MTB), kar simbolično za idejo B4X. Foto Klemen Humar. Več fotografij sledi v galeriji.

Sledite nam