20. septembra 2011

Klasična proga svetovnega pokala na Mariborskem Pohorju konec tedna spet v pogonu za finale pokala Slovenije v spustu. Kdo bo koga? Spremljevalne prireditve in zadnja stavnica sezone.

Klasična proga svetovnega pokala na Mariborskem Pohorju konec tedna spet v pogonu za finale pokala Slovenije v spustu. Po le treh letošnjih dirkah na domači grudi (Avče v aprilu, Cerkno v maju in Ivarčko, ki je bilo hkrati DP, v juliju) ter eni na gostovanju na Hrvaškem (Psunj nad Pakracem) se bo razpletlo domače pokalno tekmovanje, ki generacije slovenskih tekmovalcev v spustu drži v napetosti že devetnajsto sezono.

Točke

Le pet pokalnih dirk pomeni, da se tokrat od končne vsote točk ne odštevajo najslabši dosežki. Matematika je tako preprostejša in v konkurenci članov pove, da vodilnega Nejca Rutarja (860 točk) še vedno lahko čisto realno ujame Miran Vauh (762), tretjeuvrščeni Matej Drnovšek (672) in četrti Žiga Pandur (570) pa le še teoretično.
Pri damah ima Zarja Černilogar, ki bo tokrat zaradi poškodbe le gledalka, 120 točk prednosti pred Rebeko Barlič. Ob maksimalnem dnevnem izkupičku 150 točk morda ne bo dovolj.
Pri mladincih je Peter Mlinar vso sezono pobiral kupe točk, medtem ko so se njegovi najhitrejši tekmeci tudi valjali, tako da je že pokalni prvak.
Teoretično se še lahko kaj premeša pri vrhu razvrstitve mlajših mladincev, kjer ima Miha Ivančič 100 točk prednosti pred Juretom Žabjekom.
Dosti bolj napeto bo v veteranski kategoriji master, kjer ima vodilni Rok Podbevšek le 12 točk prednosti pred drugouvrščenih Sašo Merljakom.
Številka ena pri amaterjih Iztok Slapnik je poškodovan, za prestol se bosta potegovala Blaž Vrbnjak (-92 točk) in Jan Štucin (-120 točk), a z malo sreče, morda tudi na račun udeležbe hitrih lokalcev, ki bodo kradli točke pri vrhu, lahko naslov ostane Slapniku.

Spremljevalni prireditvi

Mariborčani so pokalni dirki v spustu dodali še spremljevalni prireditvi. Tu je tretja preizkušnja pohorske serije King of Bikepark z imenom King of World Cup, ki seveda vodi po isti progi kot pokalna dirka – po 2,5 km dolgi progi svetovnega pokala z višinsko razliko 448 m. Udeleženci te spremljevalne dirke bodo lahko dve urici trenirali že v petek, v soboto dopoldan si bodo na treningu progo delili z udeleženci pokalne dirke. Na čas se bodo pomerili dvakrat med 14. in 15. uro. Skupna razvrstitev serije KoBP prinaša lepe nagrade in ni šment, da se ne bi kateri izmed domačinov ta konec tedna pomeril kar v obeh dirkah v spustu
Na prizorišču bo tudi zračna blazina za pristajanje s kolesi BigAirBag, na kateri bodo izvedli “Bandidos bag jump show-off“.

Stavnica

Kakšno bo vreme? Kako blizu lahko naši pridejo lanskemu zmagovalnemu času Grega Minnaarja 3:23,42? Kdo je hiter ob koncu sezone? Lahko preseneti kdo iz mariborsko-koroške naveze Enduro Maxxis Sram, ki ima tu največ kilometrov?

Stavi na Tabli

Nagrade za 3. krog so
– za osvojeno 1. mesto sedež WTB in nogavice Endura
– za osvojeno 2. mesto čistilo za zavorne rotorje RSP in nogavice Endura
– za osvojeno 3. mesto komplet gel za tuširanje in gel za regeneracijo RSP
Pokrovitelja nagradne igre sta Cult z znamkama WTB in RSP ter VEB Company z znamko Endura.

Nagrad za končno razvrstitev stavnice še nimamo vseh na kupu, objavimo kmalu! Lestvica stavnice po štirih krogih

Še nikdar ni bilo odveč, če smo spomnili na pravila stavnice
– svojo napoved vpiši v temo na forumu Tabla, ki bo odprta v tednu pred dirko
– stave sprejemamo do polnoči na noč pred uradnim treningom, po tem tudi ne sme biti nobenega “urejanja” vaših postov.
– napovedujete prve tri uvrščene slovenske tekmovalce v moški članski kategoriji
– napovedujete jih z imenom in priimkom
– dodatno vpišete še čas finala najhitrejšega slovenskega člana
– primer:
1. Samo Hribar
2. Racman Jaka
3. Nečak Norris
3:12,05
– za pravo ime na pravem mestu igralec dobi 5 točk
– za ime iz prve trojice, a na napačnem mestu, igralec dobi 3 točke
– v primeru izenačenega seštevka točk dveh ali večih igralcev bo višje uvrščen tisti, ki bo bližje napovedal najhitrejši čas
– vsak igralec lahko stavi za vsako dirko samo enkrat

Razpis dirke na strani KZS
Stran Pokala Slovenije v spustu z lestvicami, prireditvami, pravilniki …
www.bikeparkpohorje.si

Na uvodni fotografiji zadnji zmagovalec svetovnega pokala na tej progi Greg Minnaar med rokenrol plesom. Foto Peter Fettich.

Sledite nam