14. marca 2017

Gumarska industrija se razvija dalje – Vittoria’s Center of Excellence.

Vittoria Industries je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev kolesarskih plaščev. V vseh segmentih jih letno izdelajo skoraj 8 milijonov. Od leta 2014 so na tržišču prisotni tudi z lastnimi obroči.

Nov center, novi izzivi

Testni jezdeci so vedno igrali pomembno vlogo pri razvoju in testiranju plaščev. A njihove ugotovitve so bile pogosto subjektivne, pa tudi težko merljive. Zato je Vittoria na Tajskem zgradila enega najmodernejših testnih centrov na svetu. Po inovaciji z grafenom in edinstveni zmožnosti izdelave profila iz štirih zmesi (4C), imajo zdaj možnost natančnega in zanesljivega testiranja teh inovacij.

4C

Uvajanje tehnologije 4C pomeni velik napredek v razvoju gorskokolesarskih plaščev. Vittoria kombinira štiri namensko razvite zmesi na različnih delih gume. Poustvarjanje atmosferskih in fizičnih dejavnikov ter natančno merjenje njihovih učinkov na čepkih, medprostorih in stranicah omogoča analizo učinkovitosti 4C.

Tako zmanjšujejo kotalni upor in povečujejo oprijem na vseh podlagah ter sposobnost zaviranja v slabših vremenskih pogojih. Hkrati podaljšujejo bočno trajnost oziroma vzdržljivost, kar je še posebej pomembno pri sistemih tubeless.

Z novim testnim centrom bo lahko Vittoria hitreje razvijala nove visokotehnološke produkte ter zagotavljala njihovo zanesljivost in trajnost, kar bo še posebej zadovoljilo njihove uporabnike – kolesarje.

www.vittoria.com

Foto Vittoria

Sledite nam