12. decembra 2016

Da, res si z objavo fotografije kolesarjenja v naravnem okolju prislužiš kazen, čeprav je bilo tokrat le opozorilo.

Objave kozla Jerneja v različnih spletnih omrežjih spremljamo že nekaj časa. Morda bi kdo rekel, da je malo ekshibicionista ali vsaj ekstrovertiran, verjetno pa le rad deli svoja doživetja s svojimi prijatelji, znanci in še kom. Da jih navduši in potegne v hribe in glede na njegove avanture ter dobre fotografije in video posnetke mu gotovo uspeva.

Celo v kakšni pretežno planinski skupini na facebooku je kaj objavil in tako si je najverjetneje tudi prislužil prijavo inšpekciji.

Inšpektorica mu je tokrat namenila le opozorilo, ob naslednjem podobnem prekršku pa prekrškarju Jerneju grozi globa 100 evrov.

Jernej bo do nadaljnjega verjetno objavljal le fotografije, kako s prijatelji zro v sončne zahode. Kaj pa tisoči, desettisoči drugih slovenskih prekrškarjev? Lahko ne objavljamo takšnih fotografij, lahko nastavimo, da so vidne le prijateljem … a to niso ravno neke rešitve.

Saj furamo …

Morda je to eden trenutkov, ko se zavemo, da se moramo vsi truditi za spremembo zakonodaje. Da to ni nekaj, kaj prizadane le turizem in prireditve. Da ni odgovorno, če samo furamo, čeprav je narobe, da moramo to reševati mi, ki nam je to rekreacija, in ne tisti, ki imajo v tem neposreden interes zaslužka (turizem, trgovci …).

Pobuda, da vsi objavljamo svoje slike kolesarjenja z navedno lokacije Vrtača in lojtro #vsismojernej, je pa čisto simpatično pobalinska.

O vprašljivosti takšnih ukrepov na podlagi objav v družbenih medijih ne bi (so že bili in so bili tudi že ovrženi). Kot tudi ne o tem, da očitno z objavami “oglašuješ” vožnjo. Se vam pa morda zdaj malo bolj sanja, zakaj na mtb.si ne objavljamo tur ali fotografij, zaradi katerih bi nas (pravno osebo) lahko zagrabili za jajca.

Uvodna fotografija je iz dotičnega albuma. Da, ne kolesari! Tako kot v celem albumu ne. Saj vsi hodimo peš navzgor in navzdol tam, kjer je prepovedano na kolesu, kajne?

FB inšpekcija

Sledite nam