28. aprila 2017

Bike park Kranjska Gora vabi može in dame. Za vsak dan v jopiču, z zastavico v roki in piščalko v ustih, dobiš dnevno vozonico za park. Tudi lačni ne boste.

Osnovna reč dirke v spustu je proga. Progo, po kateri fantje in dekleta frčijo na polno, pa je treba primerno zavarovati. Tudi z redarji, ki so jih začeli imenovati tudi “maršali”, pa je to vsem, ki pomislimo na tovariša Tita, smešno. “Osebje na progi”, kakorkoli, če že ne redarji, čeprav je tudi komukacija z gledalci njihovo delo.

Ko dirko organizira klub, kot je naprimer MTB Trbovlje ali Pedal Cerkno, na progo postavijo vse, ki tisti dan ne dirkajo, pa še prijatelje, sorodnike … Ko dirko prireja kolesarski park, mora redarje novačiti drugače.

Tako vabi Bike park Kranjska Gora, ki v maju prireja dve dirki v spustu:

Bi rad gledal/-a DH tekmo od blizu? Še bližje kot sploh smejo gledalci? Bi rad imel novo piščalko in novo izkušnjo? 🙂

Nič lažjega, prijavi se za prostovoljca – maršala za IXS Downhill Cup in/ali Unior Downhill Cup, teden dni kasneje. Potrebujemo te 5., 6., in 7. maja, pa spet en teden kasneje, 13. in 14. maja. Zjutraj ob 8.30 prideš v naš Bike Park Kranjska Gora, dodeli se ti maršalsko mesto, oblečeš rumen jopič, dobiš piščalko in rdeče-rumeno zastavico. Zavzameš svoje mesto (lahko si prineseš stol s seboj) in piskaš/žvižgaš vsakič, ko kolesar pelje mimo. Če pade, mahaš z rumeno, da opozoriš na nevarnost, če je treba progo zapreti, mahaš z rdečo.

Vmes ti pripeljemo malico in vodo. Končaš predvidoma do 17. ure. Zadnji dan po tekmi naredimo še piknik. Vsem, ki nam boste pomagali, bomo za vsak dan prostovoljnega dela podarili kolesarsko vozovnico za Bike Park Kranjska Gora. Prostora je za 20 vrlih punc in fantov.

Princip je: Kolikor dni piskaš, toliko dni voziš. Karto lahko koristiš kadar koli v 2017 sezoni, lahko jo pokloniš svojemu najljubšemu riderju/riderki. Lahko delaš vse dni, lahko samo en dan, važno da prideš takrat, ko si rekel/-a, da prideš.

Hvala vsem ki se boste prijavili, hvala vsem, ki ste delili ta post.

Foto Bike park Kranjska Gora, to je Borotova lanska nasmejana in odgovorna redarska ekipa

Sledite nam