4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
12. julija 2012

V naslednjih dveh koncih tedna dobimo v Ložicah nove državne prvake v 4krosu, na Javorniku pa v olimpijskem krosu in spustu. V avgustu v Kamniku prvič DP v disciplini eliminator.

4X Plave je že pojem in tako se reče dirki v dolini Soče, čeprav je proga že nekaj časa v sosednjih Ložicah. In to veliko bolj zaresna, kot je bila kdaj v Plavah.
To soboto Plave/Ložice zopet gostijo državno prvenstvo, po letih 2006 in 2009 tretjič.

Naslova branita Kristjan Medvešček pri članih in Jakob Malik pri mladincih, oba sta člana KK Črn trn Cult. “Kiko” Medvešček je na progi v Plavah domačin, ob koncu lanske sezone je tu tudi prepričljivo zmagal v finalu slovenskega pokala. Ob pomanjkanju dirk v 4krosu je letos sicer več nastopal v spustu in tudi v enduru.

4X Plave je letos edina dirka te discipline v slovenskem koledarju. Udeležba bo v soboto verjetno temu primerna, saj je računati predvsem na tekmovalce Črnega trna in Mateja Stapića, ki edini nastopajo na dirkah v tujini. Na seznamu predprijavljenih je ta trenutek 25 imen.

V soboto v MTB parku Luku Krs v Ložicah kvalifikacije ob 17., finale ob 18. uri!

4xplave.com

DP XCO in DHI skupaj na Javorniku
Naslednjo nedeljo, 22. julija, pa nas v vse bolj priljubljenem parku Javornik v Lomah pri Črnem Vrhu nad Idrijo (ja, malo veliko besed za lokacijo …) zopet čaka poslastica, ki jo je bilo slovensko gorsko kolesarstvo nazadnje deležno leta 2005. Državno prvenstvo v najpomembnejših disciplinah, olimpijskem krosu in spustu, na isti dan in na istem mestu!

Članski dirki v krosu se bosta začeli ob 12.30, finale spusta pa ob 15. uri.

Sledi še XCE in nekaj, česar sploh ni pravilih UCI
Letos bo Kolesarska zveza Slovenije prvič podelila naslove, drese prvakov in kolajne v novi disciplini XC eliminator. Prvenstvo bo 18. avgusta v Kamniku.
Zadnje DP sezone bo 15. septembra v disciplini vzpon.
BMX je prvake že dobil konec aprila v Mariboru, prvakov v maratonu pa znova ne bomo dobili.

Podrobnosti, povezave na strani prirediteljev, razpise … v našem koledarju.

Na uvodni fotografiji Kristjan Medvešček pred Andrejem Bratino in Matejem Stapićem – nosilci kolajn med člani z lanskega DP v 4X v Ajdovščini. Foto Grega Stopar.

4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam