Video sredica, Brazilija
20. oktobra 2021

“A Volta Em Minas” je zgodba dveh prijateljev, ki sta na 1500 kilometrov dolgi vožnji čez zvezno državo Minas Gerais v Braziliji iskala najpomembnejšo stvar na svetu.

Brazilija nekoliko drugače. Pristna in nekoliko ruralna. A še vedno romantična, na trenutke divja in s tisoč odtenki barvno razigrana.

Fernandovih tisoč besed o Minas Gerais

“Prečkati Minas Gerais s kolesom so bile dolgoletne sanje, ki sem jih delil s prijateljem Marcelom. Neprestano sva tehtala o možnostih, kako se podati na skoraj domače ‘dvorišče’ in posneti film. Kupil sem zemljevid države, ga obesil v dnevno sobo in si ga ogledoval vsak dan. Predstavljal sem si perspektive in scenarije. Začela sva raziskovati regije, značilnosti, teren, podnebje in zanimivosti.

Avantura je trajala 14 dni in dolga je bila skoraj 1500 kilometrov. Brazilija je država celinskih razsežnosti, Minas Gerais pa je velikosti Francije. Leži jugovzhodno od Brazila, v isti regiji kot Sao Paulo, Rio de Janeiro in Espirito Santo. Tukaj sem se rodil in zdaj to bolje razumem.

Kljub turističnemu potencialu čudovite narave, neverjetnih gora, številnih rek in slapov, je država še danes prizadeta zaradi rudarjenja železa, ki postopoma odvzame tisto, kar je ostalo goram.
‘Volta em Minas’ so uresničene sanje. Kaj je najpomembnejše v življenju? To vprašanje je moto potovanja in je postalo najino izhodišče.”

Filmograf Fernando Biagioni na Instagramu: @fernandobiagioni.

Oglej si še

Video sredica

Sledite nam