1. oktobra 2010

Jutrišnja finalna dirka v 4krosu za Pokal Slovenije v Ajdovščini odpovedana. Črn trn je imel zadnja dva dni smolo z dežjem. Novak za konec kariere s pokalno zmago.
Jutrišnja finalna dirka v 4krosu za Pokal Slovenije v Ajdovščini odpovedana. Črn trn je imel zadnja dva dni smolo z dežjem. Novak za konec kariere s pokalno zmago.

Proga na Črnem trnu je bila blatna, mehka in komajda uporabna za dirkanje že ob pomladanski uvodni dirki serije – podobno kot lani ob nesrečnem evropskem prvenstvu. Še ene žalostne blatne dirke za finale to soboto si ni želel nihče. A komaj se je po mokrem minulem vikendu proga za silo posušila, že jo je včeraj in zopet danes ponovno namočil dež.

Prireditelji iz KK Črn trn so se tako odločili, da dirko odpovejo. Žal je ne bodo nadomeščali in tako se je z le tremi dirkami končalo tudi pokalno tekmovanje v tej disciplini. Neuradna lestvica je pripeta spodaj.

Brez dirke, a z naslovom pokalnega zmagovalca tako tekmovalno kariero pri 27 letih zaključuje Luka Novak (Enduro Maxxis), najuspešnejši slovenski tekmovalec v 4krosu v zadnjem desetletju. Lani je bil v Ajdovščini na EP 6., z dvema 12. mestoma še vedno drži najboljši slovenski dosežek v svetovnem pokalu, na njegovem seznamu najdemo mladinske in članske naslove državnega prvaka ter naslove pokalnega zmagovalca v 4X, spustu in dvoboju.

Letos je Luka dobil prvo ajdovsko dirko ter bil najhitrejši član v Plavah. Na lestvici sta za njim na drugem in tretjem mestu Matija Stupar in Andrej Bratina (oba Črn trn). S Stuparjem sta tudi edina s točkami z vseh treh dirk. Skupaj je na članski lestvici le 22 imen. Pa 13 mladincev (najuspešnejši je Kristjan Medvešček, ki je v Plavah premagal Novaka), 15 amaterjev …

Ni bogvekaj. 4krosu ne gre najbolje, pred naslednjo sezono si mora izmisliti kaj novega. Morda ga za seboj potegne tudi BMX dirkanje, ki si v sezoni 2011 obeta preporod.

www.crn-trn.si
Tema na Tabli

Sledite nam