16. maja 2016

Peršak na dirki svetovne enduro serije drugi v kategoriji do 21 let in blizu najboljšim članom.

Potem, ko je izpustil prvi dve južnoameriški dirki, je Vid Peršak minuli konec tedna v Wicklowu na Irskem odlično začel svoje letošnje nastopanje v svetovni enduro seriji (EWS). V kategoriji do 21 let je na dirki Emerald Enduro za pičlih 81 stotink zaostal za zmagovalcem, domačinom Killianom Callaghanom, bratrancem zmagovalca med člani Grega Callaghana. Na Irskem so ostale zmage v prav vseh kategorijah razen pri članicah.


Callaghan starejši (Cube Action Sports) je ob skupnem času sedmih etap skoraj 26 minut za dobre 3 sekunde prehitel Avstralca Sama Hilla (Chain Reaction Cycles PayPal) na drugem mestu, tretji je bil Američan Richie Rude (Yeti Fox Shox). Med elito bi bila Killian in Vid 25. in 27.

Med ženskami je zmagala Britanka Tracy Moseley (Trek Factory Racing).

Korošec v resu španske ekipe Gaes Orbea Enduro Crew, ki ima v EWS najboljšo možno kodo SLO.PERV.1996, je po dirki z zadnjimi močmi (zaradi šampanjca) povedal: “Dirka je bila resnično ena boljših, kar sem jih kdaj koli vozil. Tekoče, nekaj tehničnih delov in seveda par skokov. S svojimi vožnjami sem zelo zadovoljen, samo prva etapa je šla malo po zlu, ko sem padel in skrivil belanco. Drugače pa odlična dirka …”

Naslednja dirka EWS bo 16. in 17. julija v La Thuili v Italiji.

Vrstni redi

www.enduroworldseries.com

Foto EWS

Sledite nam