13. januarja 2011

Po odpovedi Ircev evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu (XC, DH) za kategorije master v Kranjski Gori od 24. do 26. junija letos. Veliko spremljevalnih prireditev, prvenstvo zopet v 2012 in 2014.

Po odpovedi Ircev evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu (XC, DH) za kategorije master v Kranjski Gori od 24. do 26. junija letos. Veliko spremljevalnih prireditev, prvenstvo zopet v 2012 in 2014.

Že proti koncu leta 2009 smo poročali, da so si evropska prvenstva za veteranske kategorije master za leta od 2010 do 2016 razdelili Kranjska Gora, Pra Loup (Fra) in Killarney (Irska). Kranjska Gora bi mojstre gorskega kolesarstva nad 30 let tako gostila prihodnje leto (2012) in leta 2014.

Lani so imeli prvenstvo Francozi, letos so bili na vrsti Irci. A ker niso dobili dovoljenja za izgradnjo proge za spust in ker tudi ne bi dobili nobenih cvenkov od bakrotirane države, so prireditev pred dobrim mesecem dni odpovedali.

Takrat se je zbudila Kranjska Gora in pod Vitrancem so na današnjem sestanku tudi potrdili, da prevzamejo že izvedbo letošnjega prvenstva. Evropsko MTB prvenstvo masters bo tako v Kranjski Gori od 24. do 26. junija 2011.

Prireditelja sta MTB park Kranjska Gora in Turistično društvo Kranjska Gora (tudi prireditelji Juriša na Vršič), za njima pa bo stala preizkušena ekipa evropskega prvenstva v spustu iz leta 2009.

Gorazd Stražišar iz bikeparka je danes povedal: “Prireditev je potrjena. Je turistično zanimiva, zato se tudi v takšnih časih zanjo najde denar. Tekmovalci in njihove družine in prijatelji, ki pridejo na prvenstvo, so namreč ciljna skupina kranjskogorskega turizma.”

Prvenstvo bo spremljalo veliko spremljevalnih prireditev. Spored sicer še ni znan, neuradno pa smo uspeli izvedeti, da naj bi bil kros v soboto, saj je naslednji dan dirka slovenskega pokala in tudi največja mednarodna dirka sezone na domačih tleh, VN Raven na Koroškem.

“Odlično je, da smo doma dobili takšno dirko in se že pripravljam tudi s tem dnem v mislih. Naslednji dan v Ravnah bo pač malo manj moči, a mislim, da to nikogar ne bo odvrnilo od nastopa,” se je že oglasil hitri veteran v krosu Peter Vesel.

Evropska kolesarska zveza UEC se bo pri nas oglasila že prej, saj bo imela 6. marca kongres v Zrečah.

uec-federation.eu

Sledite nam