4. avgusta 2019

Grega Stopar tokrat v imenu dveh ekip, saj je razvojna ekipa z drugim mestom Gomilščka pisala zgodovino.

Takole po spustu svetovnega pokala v Val di Sole poroča vodja ekipe Unior/Devinci Factory Racing Grega Stopar, tokrat tudi v imenu z njimi povezane razvojne ekipe:

Tokrat se z dirke svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu javljam s kar dvojno vsebino in sicer v imenu dveh ekip, ki jih upravlja ljubljansko Kolesarsko društvo Rajd. Seveda je posebna tudi priložnost, saj je Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) osvojil 2. mesto na dirki mladincev v Val di Sole (Italija) in postavil nov mejnik za mlade slovenske gorske kolesarje. Žak dirka za ekipo Sinter Brakes Team (za katero nastopajo najboljši spustaši ekipe Rajd Ljubljana), na slikah s finale vožnje in odra za zmagovalce pa ga boste videli v dresu slovenske reprezentance, saj tako velevajo pravila Mednarodne kolesarske zveze (UCI).


Jure Žabjek

Le dobri dve uri kasneje je v konkurenci članov v Val di Sole dirkal Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing), ki se je vrnil po poškodbi in zares presenetil že v petek z 20. mestom v kvalifikacijah, v sobotnem finalu pa je na posušeni in še hitrejši progi težko konkuriral z bolečinami in izgubo moči v roki. Vseeno je dal vse od sebe in dosegel končno 47. mesto. Zelo dobro sta nastopala tudi Američan in Kanadčan v ekipi – Dakotah Norton je bil 23., Kirk McDowall pa 36.


Dakotah Norton

Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing)

“Zelo sem vesel tega rezultata, že tega, da sem se sploh kvalificiral. Po poškodbi pred štirimi tedni sem bil ta vikend v Italiji prvič na kolesu, na treningu nisem naredil veliko voženj. Na takšni težki progi je bilo težko zdržati, zato tudi manj voženj, saj sem s tem manj utrudil roko. Sem zadovoljen z rezultatom, vem pa da sem lahko precej višje. Cilj sezone je zagotovo biti med prvimi dvajsetimi na svetu, a je ta poškodba vrgla stvari iz tira. Bom videl kako bom dirkal do konca sezone.”

Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team)

“Vikend je bil super. Že pred prihodom v Val di Sole sem vedel, da mi bo ta proga ustrezala, ker je fizično in tehnično zahtevna. Prvi dan treninga mi je šlo super, potem smo imeli dež, kar mi sicer ne ustreza, ampak je šlo še vedno super in se nisem zbegal. Že v kvalifikacijah sem bil presenečen, saj se mi ni zdelo da sem tako hiter. Upal sem, da bo dovolj za uvrstitev v finale, pa je bilo na koncu dovolj za tretje mesto. Danes zjutraj sem se na treningu počutil super in tudi na štartu sem bil zelo sproščen. V vožnji sem sicer imel veliko napak, ampak sem šel do konca in bil zelo presenečen, da sem bil drugi. Komaj čakam naslednji vikend v Švici!”

Fotografije Klemen Humar
Na naslovni fotografiji Žak na podelitvi mladincev

Preberi še
VdS: Prva zmaga Francozinje in prvenec Britanca
VdS: Gomilšček drugi v spustu mladincev!

Sledite nam