6. junija 2011

V tretji izvedbi spusta Das ist Valter nad Sarajevu Drnovšek pred Tessarijem in Vauhom. Černilogar zmagovalec prvega krosa.

Znan pregovor v tretje gre rado bi v Sarajevu lahko dobil drugačen pomen, saj je organizatorjem v tretji uprizoritvi spusta Das ist Valter uspelo tekmo iz spusta po ulicah preseliti na idilično pobočje Čavljaka le nekaj kilometrov iz strogega centra mesta in tako omogočilo dirkanje na podlagi, ki so jo spustaši najbolj vajeni – zemlji.

Na začetku je kazalo, da bo tekma bolj blatnega značaja, saj pogled na vremensko napoved ni vzbujal kakšnih večjih upov na pravo junijsko vreme, proga pa je bila od minulega deževja že kar konkretno razmočena. Kot naročeno pa so se nevihte progi vztrajno izogibale – oba dneva je popoldne deževalo le v dolini, tako se je proga do nedeljskega finala že dodobra posušila ter postala precej hitra, a tudi nevarna, saj je teren posejan z manjšimi štrlečimi skalami. Eno od njih je že v soboto bolje spoznal tudi Žan Jurca ter pridelal zlomljeno dlančno kost, veliko pa jih je srečanje s skalami odneslo bolje – le s počenimi zračnicami.

Po opravljenih kvalifikacijah, ki so se začele razmeroma pozno, ob 14. uri popoldne, se je začel finalni del spusta. Po prihodu najboljših v cilj je sicer bilo nekaj nejasnosti, saj je po neuradnih rezultatih povedel Miran Vauh, po razglasitvi uradnih rezultatov pa se je znašel na tretjem mestu, za drugouvrščenim Santom Tessarijem in zmagovalcem Matejem Drnovškom.

Med dekleti ni večjih presenečenj. Prvo mesto je prepričljivo osvojila Zarja Černilogar s kar 41-sekundno prednostjo pred hrvatico Dubravko Družeto, na tretje mesto se je uvrstila Špela Horvat.

Prvo dirko v krosu v okviru Valterja je dobil Nejc Černilogar pred Davidom Vogrinom in Srbom Oliverjem Štrbcem.

Seveda pa dirkanje v Sarajevu ponuja tudi drugačne užitke. Le na kateri dirki vam za malico postrežejo z odličnimi čevapčići, manjši organizacijski spodrsljaji pa naredijo tekmovanje še bolj avtentično in “domače”, tako da lahko z veseljem pričakujemo Valterja 2012.

Poročilo s krosa na mtb.ba

Vrstni redi finala DH

moški
1. Matej Drnovšek (MTB Trbovlje/Specialized) 2:41,782
2. Santo Tessari (Hrv, BK Titan) + 1,387
3. Miran Vauh KK Črn trn GT) + 2,290
4. Aleš Virtič (KD Rajd Trek) +3,034
5. Kristjan Vreček (Supersnurf) +3,297
6. Žiga Živoder (MTB Trbovlje/Specialized) +6,484
7. Tadej Razpet 90 (Pedal Cerkno) +11,701
8. Iztok Slapnik (ŠD LIFE) +11,986
9. Janez Bajda (ŠD LIFE) +12,536
10. Toni Merklin (Hrv, MTB Istra Pazin) +13,174

ženske
1. Zarja Černilogar (KK Črn trn GT) 3:11,575
2. Dubravka Družeta (Hrv) +41,328
3. Špela Horvat (KD Rajd Trek) +57,383
4. Marina Markovič (Srb) +2:05,442

Vrstni red XCO

člani
1. Nejc Černilogar (KK Završnica) 1;17:21
2. David Vogrin (Sloga 1902) +5:55
3. Oliver Štrbac (Srb, Fanatic N. Sad) +7:45
4. Kenan Pehlivan (BiH, BK Slapovi Kozice Fojnica) –1 krog
5. Adnan Avdić (BiH) –1 krog

Na uvodni fotografiji Anžeta Furlana prizorišče z obema progama. Če bi Anže še malce vztrajal na istem mestu in na rožnati progi ujel kakšnega spustaša, bi ga z užitkom nalepili v montažo.

Sledite nam