14. julija 2018

Prva dirka vikenda v Andori je prinesla nova zmagovalca v svetovnem pokalu. Tanja se je do cilja borila za 16. mesto, ki še vodi v drugo štartno vrsto krosa.

Prva dirka vikenda v Andori je prinesla nova zmagovalca v svetovnem pokalu. Tanja se je do cilja borila za 16. mesto, ki še vodi v drugo štartno vrsto nedeljskega krosa.

Moški

Nov obraz na najvišji stopnici podesta v kratkem krosu. Brazilec Henrique Avancini (Cannondale) je dosegel svojo prvo zmago v kratkem krosu in prvo za Brazilijo sploh v kakšni gorskokolesarski disciplini v svetovnem pokalu. Na drugo mesto se je uvrstil Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), tretji pa je bil Gerhard Kerschbaumer (Torpado).

Avancini je poskrbel za razburljivo dirko in precejšnje presenečenje, ko je v zadnjem krogu lahko napravil manjšo razliko, ki jo je potem obdržal do konca dirke. Sekundo za njim je v cilj prišel Van der Poel po sprintu s Kerschbaumerjem, ki je osvojil tretje mesto. Svetovni prvak Nino Schurter (Scott-Sram) je bil četrti, saj je po svojih besedah poskušal “hraniti moči“ za nedeljo.

Ženske

Švicarka Alessandra Keller je osvojila prvo mesto na kratkem krosu v La Massani. Tako je ustavila zmagovalni niz Annike Langvad in stopila na najvišjo stopničko pred Danko ter Madžarko Barbaro Benko.

Alessandra Keller (Thömus RN Racing) je v ospredju vozila taktično pametno dirko. Pojavila se je tudi v vodstvu a brez, da bi šla prek limita. Ko je Jolanda Neff napadla štiri kroge pred koncem ji je sledila in prevzela vodstvo pred svetovno prvakinjo. Prednost je še povečala in se počasi oddaljila od konkurence.

Jolando Neff (Kross Racing) sta nato prehiteli še trikratna zmagovalka Annika Langvad (Specialized Racing) in Barbara Benko (Ghost Factory Racing).

“Počutila sem se zelo dobro od prvega kroga, tudi v tehničnih delih. Želela sem prva priti na spust in uspelo mi je narediti razliko. Prva zmaga v svetovnem pokalu in še vedno sem U23, to je super,” je Alessandra pokomentirala svoj uspeh.


Tanja sredi bitke

Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) se je uvrstila na sedemnajsto mesto in bo na nedeljskem krosu startala iz tretje vrste.


Tanja se je do ciljne črte borila za drugo štartno vrsto v nedeljskem krosu, na koncu je bila Sabrina Enaux močnejša

Vrstni redi

Fotografije Grega Stopar, na naslovni je spopad Kellerjeve, Langvadove in Neffove

Sledite nam