1. maja 2011

Černilogarjevi zmaga na odprtem prvenstvu Belgije v spustu, Vauh le za Vinkom. Stupar in Bratina do osmine finala v 4X evropske serije.

Houffalize v flamskem delu Ardenov je res legendarno prizorišče v krosu. Niti 4krosa ni za zanemariti, saj so se tam merili tudi v svetovnem pokalu. Kakšne tradicije prirejanja dirk v spustu pa res nimajo. Tudi dovolj visokega hriba ne. Pa vendarle so ta podaljšani praznični konec tedna tam poleg mednarodne dirke v krosu ter prve dirke evropske serije (in belgijskega prvenstva) v 4krosu izvedli tudi odprto prvenstvo Belgije v spustu.

Tako sta se 4X ekipi ajdovskega KK Črn trn na poti v Belgijo pridružila še spustaša Zarja Černilogar in Miran Vauh.

V maloštevilčni konkurenci sta se odlično drezala, saj je Zarja zmagala pri dekletih, Miran pa se je pri moških pustil ugnati le izkušenemu Nicu Vinku, ki je mimogrede lani osvojil dve 17. mesti v svetovnem pokalu. Za Mirijem pa je ostal branilec naslova Bertrand Gilles.

Vink je osvojil tudi naslov prvaka v 4X, ni pa prišel blizu vrha v močni konkurenci prve dirke letošnje evropske serije v tej disciplini. Kvalifikacije je dobil svetovni prvak, Čeh Tomaš Slavik, a naposled ostal brez stopničk, saj so jih zasedli zmagovalec Joost Wichman iz Nizozemske, drugouvrščeni Nemec Johannes Fischbach in tretjeuvrščeni Čeh Adam Stašek.

Do osmine finala sta se prebila Matija Stupar in Andrej Bratina, 24. in 29. v kvalifikacijah, podobni bosta tudi njuni končni uvrstitvi. Izvemo, ko bojda lepo razigrani (beri vinjeni) prireditelji objavijo vrstne rede. Nastopil je še mladinec Jakob Malik, ki je bil po kvalifikacijah 41.

Še kakšna podrobnost več na strani KK Črn trn

Na fotografiji Matija Stupar danes v Houffalizu, foto Mitja Ergaver/KK Črn trn

Sledite nam