Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
12. marca 2019

Ajdovci in njihovi kompanjoni od Velenja do Idrskega, ki polnijo vrste Črnega trna, dobro berejo pravila Verige, in serija bo pri njih vsaj še ta in naslednji teden. Tokrat predsednik.

Ajdovci in njihovi kompanjoni od Velenja do Idrskega, ki polnijo vrste Črnega trna, dobro berejo pravila Verige, tudi Luka Berginc jih je prejšnji teden, in serija bo pri njih vsaj še ta in naslednji teden. Nam je super!

Sebastjan je predsednik Črnega trna, gostinec, bradač in bajker. Originalni predsednik Blžk je zdaj šef DH in 4X ekipe, kot smo izvedeli spodaj. Pa še kaj drugega zanimivega. Beri.

Sebastjan Kodele

Vzdevek: Seba
Kraj: Wajdušna
Starost: 35
Klub: Črn trn

Luka: Črn trn, Ave, družina – kako težko je vse uskladiti in držati nad vodo?
Sebastjan: Ni ravno enostavno. V vseh primerih stoji zadaj dobra in predobra žena Eva ter ekipa. Brez tega preprosto ne bi šlo! Imam pa dan precej zapolnjen, kar mi je všeč, ker mi ni treba razmišljat, kaj bom jutri delal. 😉

Enduro Ajdovščina se bliža, te bomo mogoče videli na startu ali ti je kolo bolj nedeljska sprostitev?
Mogoče nekoč. 🙂 Trenutno je kolo uporabljeno manjkrat kot je želja. Bomo tudi to poštimali.

Črn trn skrbi za razvoj kolesarjev vseh starostnih skupin, lahko pričakujemo se večji razvoj kolesarstva v Ajdovščini in uspehe mlajših čez nekaj let?
Kolesarstvo je v Wajdušni v porastu, kar tudi občutimo v našem klubu. Želja po treniranju v našem klubu je vse več, tako da nas daje že malo “prostorska stiska”. Z občino se dogovarjamo o gradnji BMX proge in upamo, da nam ta načrt uspe in bomo tako zagotovili poligon, kjer bomo lahko mladim zagotovili še kvalitetnejše treninge, kot jih nudimo danes.


Nad dolino, foto Klavdij Blažko

mtb.si: Kam krmarite barko Črnega trna? Delo z mladimi, vrhunski dosežki s člani, dogodki, objekti … ? Vse je verjetno težko imeti in predvsem financirati.
Sebastjan: Barka vsaj po mojem mnenju pluje v pravo smer. Vse našteto je povezano med sabo. Objekti so potrebni zaradi treningov in tekem, dogodki so pomembni, da lahko mladim omogočimo občutek tekmovanja ter da javnosti predstavimo, kaj v klubu delamo. Če bo vse to laufalo, so vrhunski dosežki le vprašanje časa. Mogoče bomo dobili še enega svetovnega prvaka. 😉

Klavdij Blažko, siva eminenca in ata Smrk v klubu, gotovo uživa v tem, da ima manj ali nič odgovornosti. Ali kdaj vseeno kaj zarobanti?
Blšk ima novo funkcijo v klubu. Je vodja dh in 4x ekipe. Te dve disciplini sta mu v srcu. Blšk ne robanti on tku govori. Fajn človek, če te ne moti da ti kdo pove v fris, kar si misli. 🙂


Če kaj ni, ni “grobar”. Foto Klavdij Blažko

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Luka: Z družino po Vipavski dolini ali pa nekje v Posočju.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Nedelje z Evo in Najo (hčerka).

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Verjetno isto ku Vrčo. 🙂

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Mislim, da je kar trenutno giant reign (bivše od svetovnega prvaka Ergija).

Tvoje prvo kolo?
BMX, rdeč in moder.

Tvoj vzornik?
Chuck Norris.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Jih je več. Večina jih izhaja iz Črnega trna (Batič, Rovtar, Prek, Dovžak, Naja …), od ostalih pa Tim Jež (Kamplc) in Marko Niemiz (Sinter Brakes Team).

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Kjer je volja, je tudi pot.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Z BMX-om. Brat in bratranec sta mi odšraufala zavore spredaj in me izzvala na dirko. Končalo se je s prebito ustnico, prebitim nosom, s polovice obraza mi je pobralo kožo.

Na uvodni fotografiji: Ni vsak dan tak za šankom, le za maškare.

Preberi še
Na verigi: Luka Berginc
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam