15. avgusta 2016

Odstop edinega slovenskega predstavnika na enduru svetovne serije v Kanadi, zmagovalca Richie Rude in Cecile Ravanel.

Edini slovenski predstavnik na šesti dirki svetovne enduro serije (EWS) v Whistlerju v Kanadi je bil Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew) v kategoriji do 21 let. A je žal odstopil zaradi okvare. Naj pove sam:

“Jah se zgodi, ne moreš kaj! Na tekmo sem bil dobro pripravljen, ampak sem že v prvi etapi malce skrenil s poti. Druga in tretja etapa sta mi uspeli, kot sem si zamislil. V četrti etapi je sledilo presenečenje, proga se je po zadnji trening vožnji zelo spremenila, nakar sem nekje na sredini etape zadel skalo, padel čez belanco in zvil menjalnik. Vedel sem, da bo menjalnik težko zdržal še eno vožnjo in na žalost ga je po dobri minuti v zadnji etapi odlomilo … Dirka je bila drugače zelo dobra, z veliko hitrimi lokalci in odličnimi etapami!”


Od Vida imamo pa samo tole pozersko 😛 Vir: Vidov fb

Zmagovalca dirke SRAM Canadian Open Enduro Presented by Specialized sta postala Američan Richie Rude (Yeti Fox Shox) in Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Team). Oba nista najbolje začela, Ravanelova je imela v prvih dveh etapah težave s kolesom, Rude pa je v drugi predrl gumo in bil šele 43. Oba tudi vodita v skupni razvrstitvi pred vrnitvijo v Evropo na zadnji dve dirki: Valberg-Guillaumes v Franciji in Finale Ligure v Italiji.

Na stopničkah so stali še Isabeau Courdurier (Sunn) in Casey Brown (Trek Factory Racing) pri ženskah ter Jesse Melamed (Rocky Mountain Urge bp) in Josh Carlson (Giant Factory Off Road Team) pri moških.

Škot Ruaridh Cunningham (Unior Tools Team) je zasedel 37. mesto.

www.enduroworldseries.com

Na festivalu Crankworx se ves teden dogaja še marsikaj. www.crankworx.com

Na uvodni fotografiji Richie Rude, foto Enduro World Series

Sledite nam