17. januarja 2017

Volilna skupščina KZS brez protikandidata predsedniku Grmu, a s tremi mtb kandidati za v predsedstvo.

V sredo 18. januarja bo v Kozlarjevi dvorani Pivovarne Union v Ljubljani potekala redna letna in volilna skupščina Kolesarske zveze Slovenije.

Po štirih letih na vrhu se bo Tomaž Grm znova potegoval za mesto predsednika zveze. Ne bi smelo biti pretežko, saj nima protikandidata. V novem 4-letnem mandatu ga nemara spravimo celo kaj na gorsko kolo.

Predsedstvo

Imamo pa gorski kolesarji oziroma gorskokolesarski klubi tri kandidate za predsedstvo. Izmed 11 kandidatov bodo predstavniki klubov izvolili 7 članov predsedstva. Iz MTB klubov prihajajo Robert Ciglar (KD Rajd), Jože Kenk (MBK Črni Vrh) in Janez Vovk (KD Calcit Kamnik).

Ciglarja poznamo kot aktivnega pri izobraževanju učiteljev in vodnikov. Edini nam je tudi poslal svoje cilje: poleg kolesarstva za vse, nadgrajevanju izobraževalnega sistema, dela z mladimi in varnosti kolesarjev na cesti je navedel tudi legalizacijo gorskega kolesarstva in ozaveščanje javnosti o tem, kaj je gorsko kolesarstvo.

Kenk je star maček na sceni, četrt stoletja aktiven v klubi in organih zveze, bil je tudi član dosedanjega predsedstva.

Vovk je član verjetno najmočnejšega kluba, ki je prispeval tudi dosedanjega predsednika Odbora za gorsko kolesarstvo in podpredsednika zveze Mohorja Vrhovnika ter novega predsednika OGK Jana Starmana. Kolikor vemo, Vovk doslej ni bil aktiven zunaj kluba, v Kamniku pa je bil nepogrešljiv zlasti pri izvedbi številnih prireditev.

Komisije in “rider rep”

Na kandidatnih listah komisij najdemo še nekaj imen iz gorskega kolesarstva, Samo Rauter (KD Rajd) se znova poteguje za mesto v strokovnem svetu. Edini kandidat za novega predstavnika tekmovalcev v predsedstvu KZS namesto Boruta Božiča pa je letošnji pokalni prvak v ciklokrosu Vladimir Kerkez (KD Šenčur).

MTB klubi, če želite, da se vas sliši v zvezi tudi neposredno v predsedstvu in komisijah, ne le v Odboru, se pojavite s poverilnicami ali pooblastite predstavnika prijateljskega kluba.

Kandidatna lista

Vabilo na www.kolesarska-zveza.si

 

Sledite nam