26. aprila 2016

Po lanskem DP v Kamniku zopet za točke UCI prve kategorije ter seveda za domači SloXcup. Od 10. ure dalje.

V soboto 30. aprila bo na vrsti ena najpomembnejših tekmovalnih mtb prireditev domače sezone – tradicionalni že 19. Kamniški kros. Dirka v organizaciji Calcit bike teama je del pokala Slovenije SloXcup, za moško in žensko člansko kategorijo pa bodo podelili tudi točke UCI za dirko prve kategorije. Ta status je imela dirka nazadnje pred dvema letoma, lani pa so se tu domači kolesarji borili za naslove državnih prvakov.

Štartno-ciljno dogajanje je zopet sredi Kamnika, na Glavnem trgu. Krog je dolg 4,8 km s 183 m višinske razlike.

Prva dirka se začne ob 10. uri, takrat se bodo s starta pognali veterani, amaterji in tekmovalci v kategoriji do 15 let. Med 11.45 in 13.00 bodo dirkali v mlajših kategorijah. Ob 14. uri je start za moške elite in U23, ob 14.01 za ženske elite, ob 14.02 pa U19, U17 in mladinke. Ob 16.10 bo zdaj že tradicionalna dirka poganjalčkov. Ob 16.30 bo podelitev nagrad najboljšim.

Na štartni listi je pričakovati še kakšno zveneče tuje ime, a ti se ponavadi prijavijo zadnji trenutek ali le naznanijo prireditelju svoj prihod. Zaenkrat je med člani ob domačih s člani domačega Calcita na čelu prijavljena vrsta avstrijskih kolesarjev, pri članicah pa poleg Tanje Žakelj in Tine Perše velja omeniti Madžarko Barbaro Benko.

calcit-bike.com

Razpis (PDF)

Dogodek na Facebooku

Seznam prijavljenih na prijavim.se

Preberi še
Na Gričih vladali mlajši člani z Dimicem na čelu
Prvaka v krosu sta Tanja in Luka!
Zmagovalca 17. Kamniškega krosa Tanja Žakelj in Michal Lami

Sledite nam