Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
11. aprila 2017

Od prejšnjega tedna med Pohorjem in Dravo nov največji asfaltirani pumptrack v državi s podpisom ekipe Funtracks/Alliance.

Največji asfaltirani pumptrack v državi je odslej v Rušah. Kolesarsko dejavna občina med Pohorjem in Dravo ga je postavila v svojem športnem parku. Pomagali so fantje iz ekipe Funtracks (Alliance ASE) s projektantom Anžetom Bizjakom – Bizijem.

Pumptrack – pravzaprav sta dva, ki ju ločuje pot, z malo domišljije pa se ju najverjetneje da voziti tudi skupaj – so zgradili v osmih dneh. Navozili so kakšnih 600 kubičnih metrov materiala, skupna površina objekta pa je približno 1000 kvadratnih metrov, asfaltiranih linij je za dobrih 500 kvadratnih metrov.


“Nasprotno, kot bi pomislili – manjša proga je zahtevnejša, saj ima manjše radije zavojev in težje elemente. Večja je na zunanjem krogu preprostejša, znotraj pa je nekaj naprednejših zadev,” pravi Bizi.

Pozor, na dveh koncih Slovenije prihajata še dva projekta primerljivih velikosti, pa še o kakšnem se govori. Majših projektov pa je kar nekaj.

www.enteralliance.com/sl/pumptrack

Preberi še
Na verigi: Uroš Razpet

Fotografije Alliance ASE

Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam