17. aprila 2020

Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka … od 20. aprila omogoča več izjem, poleg trgovin in servisov tudi športno-rekreativne storitve.

Dobra novica s četrtkove 11. redne seje Vlade Republike Slovenije: v Odloku o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji so navedli vrsto izjem glede dejavnosti, tri neposredno zadevajo tudi kolesarje.

V veljavo stopijo v ponedeljek, 20. aprila.

Izjeme prepovedi bodo tako tudi:
– specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles,
– servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (na primer vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles),
– športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Prvi dve sta jasni. Servisi koles so pod nekaterimi pogoji lahko delovali že doslej. Pod tretjo si lahko predstavljamo odprtje kakšnih poti, pumptrackov … golf igrišč!

Razen, če situacijo razumeš tako kot Teniška zveza Slovenije – da lahko igraš tenis, le na igrišču ne, ker … teniska-zveza.si

Odlok na uradni-list.si

Fotografija Maj Eržen Ambrož

Sledite nam