30. marca 2013

Z dirko v Vrtojbi se začenja letošnji pokal Slovenije v krosu. Prijavljenih 200 kolesarjev. Za pokal letos šest dirk in še dodatne tri le za mlade.

Na velikokončni ponedeljek se na 5.500 m dolgem krogu s 150 m višinske razlike s štartno-ciljnim prostorom pri transformatorju na Opekarniški v Vrtojbi začenja letošnji pokal Slovenije v krosu. Griči XC na tem mestu že tretje leto zapored prireja DEŠ Fleš, deli proge pa so znani že iz prejšnjih izvedb v organizaciji drugih dveh lokalnih klubov.

Progo lahko spoznaš iz zgornjega videa.

V Vrtojbi ob deveti uri z dirkanjem na “mini” progi začnejo najmlajši, ob 11. uri gredo na veliki krog mladinke, članice, amaterji in veterani, ob 13. uri pa še mladinci in člani. V vseh kategorijah je prijavljenih okoli 200 kolesark in kolesarjev.

XC pokal 2013

V letošnjem pokalu sta še kratka krosa Mekinje (21. aprila pri Kamniku) in Železar (11. maja v Javorniškem rovtu pri Jesenicah) ter olimpijska krosa prve kategorije UCI v Samoboru na Hrvaškem (9. junij) in v Kamniku (30. junij). Za točke PS naj bi štelo tudi državno prvenstvo 7. julija v Kočevju. Nikakor pa ne jemljite resno objave na strani KZS, kjer v pokal v krosu štejejo še maratona in vzpona.

Za točke pokala mladih poleg vseh teh štejejo še dosežki na dirkah v Idriji, v Završnici in na Ravnah na Koroškem.

Vse o Griči XC na www.desfles.si
Seznam prijavljenih na prijavim.se
Prireditev na facebooku

Sledite nam