19. junija 2012

Na evropsko prvenstvo veteranskih kategorij masters v krosu in spustu prihaja pestra druščina z vseh koncev. Okrog 200 udeležencev. Spust že v soboto, kros v nedeljo.

Pod Vitranc se vračajo najboljši gorski kolesarji Evrope v kategorijah masters, kakor se reče kategorijam za tekmovalce nad 30. letom, razdeljene v starostne razrede po pet let.

Okrog 200 kolesarjev iz držav od Poljske do Irske in od Švedske do Španije se bo ta konec tedna pod Vitrancom merilo v disciplinah spust in kros. Spored je v rpimerjavi z lanskim letom tokrat obrnjen. Spustaši se bodo za vrstni red štarta pomerili že v petek, finale sledi v soboto popoldan; tekmovalci v krosu pa gredo na progo v nedeljo.

Otvoritev prvenstva bo v petek zvečer, v soboto pa zabava, oboje na prireditvenem prostoru med hoteloma Kompas in Larix.
Podroben spored na mtbkranjskagora.si

Udeležba

Najmočnejša konkurenca je v najmlajši kategoriji v spustu s kar 39 predprijavljenimi. Vračajo se lanski nosilci kolajn Laurent Spiesser, Gzegorz Zielinsky in Rok Podbevšek, prvič prihajata Čeh Vlastimil Hynčica in Britanec Rob Jarman, pa še kdo.

Močna slovenska postava je v spustu v kategoriji masters 2 (35 do 39 let) s Sebastjanom Zmrzljakom, Sašo, Merljakom, Boštjanom Felcem, Andrejem Šumbergarjem … polne roke dela bodo imeli z Nemcem Markusom Bastom, Italijanom Paolom Allevo, prvič tudi z nemško govorečim Hrvatom Ninom Antićem. V kategoriji od 45 do 49 let bo pri nas prvič nekdaj najhitrejši švicarski spustaš Marcel Waldmann.

V krosu bo na štartu večina najboljših z lanskih EP in SP, domači aduti so Peter Vesel, Robi Kordež, Tine Zupan … Korošec Kordež se bo prvič poskusil na prvenstvu masters in to v obeh disciplinah.

Od domačih predstavnikov bomo najbolj pogrešali poškodovanega Primoža Štrancarja, manjka tudi drugi lanski “kombinatorec” Aljoša Martinjaš.

Seznam predprijavljenih na mtbkranjskagora.si

www.mtbkranjskagora.si

Na uvodni fotografiji prvi vzpon za eno od kategorij v krosu na lanskem prvenstvu, v ozadju štarto-ciljni prostor (hkrati cilj spusta) pod sedežnico Dolenčev rut. Foto Grega Stopar.

Sledite nam