Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
24. avgusta 2009

Ta teden se na prizorišču svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Canberri v Avstraliji zbere slovenska reprezentanca: dve dekleti, pet fantov; peterica v krosu, dva v spustu. Dirke naslednji teden, že ta konec tedna pa v Franciji SP veteranov.

Ta teden se na prizorišču svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Canberri v Avstraliji zbere slovenska reprezentanca: dve dekleti, pet fantov; peterica v krosu, dva v spustu. Dirke nasslednji teden, že ta konec tedna pa v Franciji SP veteranov.


Sedem veličastnih

Sedem veličastnih

Na dresih Blaže in drugih slovenskih reprezentantov se je že na julijskem EP sramežljivo pojavil nov pokrovitelj, šlo naj bi le za "deal" za oblačila (foto Grega Stopar)

Na dresih Blaže in drugih slovenskih reprezentantov se je že na julijskem EP sramežljivo pojavil nov pokrovitelj, šlo naj bi le za “deal” za oblačila (foto Grega Stopar)

Jubilejno dvajseto svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu se v parku Stromlo na obrobju avstralske prestolnice Canberre začne danes teden, v ponedeljek 31. avgusta. Slovenijo, ki je doslej izpustila le dve zgodnji prvenstvi (prvo v Durangu, ZDA in tretje v Bromontu, Kanada) bo zaradi višjih stroškov zastopala malce manjša reprezentanca kot sicer. Štela bo sedem kolesarjev:

Olimpijski kros
– ženske elite: Blaža Klemenčič (Pintatim)
– ženske do 23 let: Tanja Žakelj (MBK Orbea)
– moški do 23: Luka Mezgec (MBK Orbea)
– mladinci: Urban Ferenčak (Pintatim), Vid Tancer(KK Ravne)

Spust
– moški elite: Nejc Rutar (MBK Orbea)
– mladinci: Žiga Pandur (KD Rajd)

Tokrat torej brez tekmovalcev v 4krosu in tudi brez člana elite v krosu. Tudi brez slednjega ekipa lahko nastopi v torkovi štafeti, prvi dirki prvenstva. Če se bo slovenska reprezentanca tudi zares odločila v štafeto poslati obe dekleti ali oba mladinca, pa bo odvisno od trenutnih razmer in počutja, pravi selektro in vodja odprave Robert Pintarič. Dejavnika sta lahko tudi časovna razlika in nižje temperature, saj je ta čas v Canberri okrog 13 stopinj.

Ob Pintariču tekmovalce spremljata še trener Luka Žele in Tine Mahkovec, ki bo večinoma skrbel za oba spustaša.

V Avstraliji je z družino že Vid Tancer. Glavnina reprezentance tja odleti jutri (v torek), le Pinta in Blaža jim sledita v četrtek.

Spored prvenstva
Torek 1.9. – Štafeta
Sreda 2.9. – XCO mladinke in članice U23
Četrtek 3.9. – XCO mladinci, kvalifikacije 4X
Petek 4.9. – XCO članu U23, finale 4X
Sobota 5.9. – XCO članice in člani elite
Nedelja 6.9. – DHI

Prvenstvo kategorij masters

Že konec tega tedna pa bo čas za še no svetovno prvenstvo pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI – tisto za veteranske kategorije v Pra Loupu v Franciji. Tokrat z le enim slovenskim predstavnikom,Petrom Veselom (FBI-Uni team) v krosu. Perotov tretji naskok na vrh v kategoriji 40-44 let bo zadnji dan prvenstva, v nedeljo 30. avgusta.


Povezave:

www.mtbworldscanberra.com.au

www.uci.ch/templates/UCI/UCI5/layout.asp

www.praloup.com/ete_uci-world-championships.html

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam