Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
8. decembra 2015

Evropska serija iXS tudi letos ne pride na Pohorje. Tam pod vprašaj zdaj postavljajo javno-zasebno partnerstvo.

Le nekaj dni zatem, ko smo objavili koledar evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup za sezono 2016 in omenili dvom, da se serija zares začenja na Mariborskem Pohorju, je sprememba tudi uradna.

Serija se bo med 6. in 8. majem 2016 začela v Kranjski Gori v organizaciji podjetja MTB Berghi Jureta Culiberga, ki upravlja s tamkajšnjim parkom.

V Kranjski Gori, kjer ta petek odpirajo zimski park, so veseli nove pridobitve. Dirka jim je lani pripeljala okrog 400 tekmovalcev s spremljevalci. Dobra promocija za park, ki bo v prihodnji sezoni tudi član združenja GraVity Card.

Dogodek na ixsdownhillcup.com 

Mariborska zgodba

Iztok Kvas, s svojo agencijo Spank in Društvom gorskih kolesarjev Pohorje prireditelj v bike parku Maribor, pa pravi: “Da ne moremo izvesti dirke na Pohorju, je kriva neodzivnost odgovornih služb mariborske občine.”

Upajmo vsaj na kakšno dirko slovenskega pokala v bike parku Pohorje. Ali vsaj na delovanje parka … A z mariborskim parkom se zapleta še naprej, zdaj pri izvedbi postopka javno-zasebnega partnerstva. Je park v javnem ali zasebnem interesu? Ob pravilnem postopku JZP namreč “morda ujamejo sezono 2017”!  O tem danes Robert Galun na delo.si 

Na uvodni fotografiji Žiga Pandur letos v Kranjski Gori, foto Thomas Dietze/extreme-pics.de

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam