5. februarja 2020

Kot zadnji novinec je na vlak slovensko-kandske ekipe skočil 18-letni spustaš Patrick Laffey.

Dakotah Norton in Jure Žabjek sta v sezoni 2020 dobila družbo, ekipa Unior / Devinci Factory Racing pa novo okrepitev. Novi člen verige je 18-letni Patrick Laffey, v lanski sezoni del razvojnega programa Devinci in zagotovo eno izmed večjih presenečenj dirk svetovnega pokala v mladinski kategoriji. Leffey je bil na treh izmed petih dirk svetovnega pokala uvrščen v najboljšo trojico in je sezono končal kot peti najhitrejši mladinec.

Tretje mesto je osvojil v Fort Williamu, kjer je zaostal le za dominantnim Francozom Thibautom Daprelo in domačinom Lukom Mumfordom. V Leogangu je osvojil peto mesto. V Andori je bil zopet tretji, zaostal je za Francozom Matteom Iniguezom in rojakom Lucasom Cruzom. Drugo mesto je osvojil v Les Getsu, hitrejši je bil le Daprela. Na finalu svetovnega pokala v Snowshoe je bil deseti.

Na svetovnem prvenstvu v kanadskem Mont Sainte Anne je osvojil 8. mesto. Laffey je bil na dirkah svetovnega pokala, kjer je nastopil skoraj vedno najboljše uvrščeni 17-letnik, saj so že vsi mladinci, hitrejši od njega, vozili svojo zadnjo sezono pred vstopom v elito. Že to kaže, da gre za zelo konstantnega in divjega mladeniča.


Patrick Laffey na Instagramu @patricklaffey

Ekipo Unior / Devinci Factory Racing na spletu najdeš na naslovu www.uniordevinci.com, na Instagramu pa pod imenom @uniordevinci.

Video Scott Secco

Preberi še
UDFR pozdravlja Grega Callaghana

Sledite nam