21. aprila 2020

Ne sicer še tisti z žičnicami. Mestna občina Ljubljana prva odpira športne objekte na prostem – tudi pumptracke, BMX park in podutiški Bike park Ljubljana.

Na osnovi nedavnega odloka (V ponedeljek odprejo kolesarske trgovine in servise) je Mestna občina Ljubljana včeraj (v ponedeljek) upravljalce športnih objektov pozvala k odprtju nekaterih športnih objektov na prostem.

Tako so že danes odprli pumptracke oziroma Koloparke (Nove Fužine, Spodnja Šiška in Bežigrad), BMX park Ljubljana ob Linhartovi cesti in del Bike parka Ljubljana v Podutiku. Tam je tako že odprt zgornji del parka s skill parkom in novim krogom za kros Rajd XCO Loop, v spodnjem delu pa sta odprta pumptrack (na naslovni fotografiji) in paralelni slalom. V petek odprejo še novo linijo s tejbli in step-upi, ki se je od jesenske gradnje lepo usedla, sporočajo iz Kolesarskega društva Rajd, ki upravlja z vsemi naštetimi objekti.


Tanja Žakelj preizkuša Rajd XCO Loop, foto Grega Stopar

Kolikor smo spraševali drugod po Sloveniji, ostale občine niso tako hitro reagirale na možnost odpiranja objektov, saj marsikje občinske službe delujejo od doma in se lotevajo le najnujnejšega. A se odpiranja lahko nadejamo v naslednjih dneh in tednih. Naprimer v Kočevju bo o možnostih za odprtje MTB trail centra v četrtek odločala Civilna zaščita.

Ob vstopu na ljubljanske objekte boste srečali tudi navodila za varno uporabo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, prilagojena posameznim objektom in seveda športu, s katerim se ukvarjamo. Upoštevanje razdalje, izogibanje poškodbam, brez menjave koles … Pravila jih tudi na kd-rajd.si.

Kolonjeta

In nenazadnje, ko smo že pri objektih, s katerimi upravlja Rajd: naprodaj je Kolonjeta 2020, vinjeta, s katero podpreš gradnjo in vzdrževanje objektov. 10 € za vse leto. Skoči v shop.kd-rajd.si.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Preberi še
V ponedeljek odprejo kolesarske trgovine in servise

Sledite nam