9. julija 2016

V marcu smo na naši strani že predstavili etapno dirko, ki bo letos obogatena tudi s slovensko udeležbo.

Transmaurienne Vanoise. Ena izmed tistih dirk, ki so na prvem mestu za dušo, šele potem je na vrsti maksimalen srčni utrip in kasnejša regeneracija.
Si že razmišljal o vožnji skozi gorovje in velike planjave, igranje na spustih z alpskih pobočij, o potapljanju v čisti vodi jezera ali uživanju ob regionalnih specialitetah na terasi alpskega zatočišča?

Ko boš v Haute Maurienne Vanoise, je prva stvar, ki jo narediš ta, da odklopiš, razmišljaš, zadihaš s polnimi pljuči, poslušaš … da te lepota krajev navdihne in se počutiš kot doma.

Zgodovina dirke

1988 – Jacques Vermeulen, vodja JVO, ustvari Transmaurienne. Prva izdaja poteka v Haute Maurienne Vanoise in dirka je že odprta za mednarodne kolesarje. Zmaga gre v žep legendarnega Američana Mika Kloserja (v dobrih starih časih se je boril skupaj z Johnom Tomacom, Nedom Overendom, Tinkerjem Juarezom, kasneje je pristal v orientacijskih vodah, zimskem triatlonu, preizkusil se je tudi na Iditabike).

2010 – V 22. ponovitvi se dirka še vedno razvija ter dodaja treking in otroške kategorije. Med dirko potekajo sejmi in razstave. Poleg tega etapna prireditev preide v kategorijo UCI.

2013 – Transmaurienne Sybelles praznuje 25 let uspeha! 2015 – Dirka pride nazaj v izvorno pokrajino  Vanoise in postane Transmaurienne Vanoise. Nova identiteta se ustvari z novim logotipom in posodobitvijo dirke. Sedemindvajseta ponovitev dirke je uspeh in doseže rekord s 650 udeleženci, od tega je 19 % tekmovalcev in tekmovalk iz tujine.

2016 – Transmaurienne Vanoise doda na spisek novo kategorjo “pari”. Dirka je označeno tudi kot kategorija UCI S2. In to je priložnost, da pritegne več tekmovalcev in tekmovalk ter se bori za še višji status.

Letošnja preizkušnja Transmaurienne Vanoise nadaljuje svojo avanturo v Haute Maurienne Vanoise. Medtem ko je lanska dirka potekala med Aussoisom in Val Cenis Lanslebourgom, bo letos zadnja prepustila svoje mesto Bessansu, ki bo gostil začetek. Vasi, v katerih je start, se namreč izmenjujejo vsako leto, a vse so v Haute Maurienne Vanoise.

Etape

Sreda, 20.7. Bessans, Prolog
Četrtek, 21.7. Bessans, Val Cenis: Mont Cenis in Termignon
Petek, 22.7. Bessans, Pašniki Bessansa in Bonneval sur Arc
Sobota, 23.7. Aussois, Monoliti in trdnjave
Nedelja, 24.7. Aussois, Amont in planjave Aval

Če imaš voljo in čas, so prijave še odprte. Skoči na spletno stran transmaurienne-vanoise.com in se prijavi. Bobi gre in bo poročal.

Foto organizator

Preberi še:
Transmaurienne Vanoise

Sledite nam