17. junija 2013

Domačin tesno ubranil naskok Slovencev na dirko serije Enduro Trophy Nord Est, najbližje Rutar in Medvešček. SloEnduro zaključuje gostovanje v Italiji, naprej čez mesec dni na Koroškem.

25-letni nekdanji tekmovalec v krosu Denis Vogrig je na dirki serije Enduro Trophy Nord Est v Tavorjani (Torreano) pri Čedadu v nedeljo ubranil napad tekmovalcev z druge strani meje, ki so lovili tudi točke za slovensko enduro serijo SloEnduro. Na svojih domačih stezicah je bil branilec lanske zmage v seštevku časov treh preizkušenj za sekundo hitrejši od Nejca Rutarja (Rajd Trek/Unior Tools Team) na drugem in za štiri sekunde od Kristjana Medveščka (Črn trn) na tretjem mestu. Vogrig je v najkrajši prvi preizkušnji še ni bil med najhitrejšimi, za zmagovalcem Rutarjem je zaostal 9 sekund, nato pa je dobil naslednji dve merjenji.

Slovenci so se med 96 uvrščenimi zvrstili vse do 12. mesta.

Zmaga pa je šla v Slovenijo med ženskami z Ano Zupan (Energijateam.com). V mladinski konkurenci je bil najhitrejši presenetljivi novinec Vid Peršak (Orbea Geax) s petim mestom absolutno, pred Janom Štucinom (Pedal team) in Gregorjem Žvanom (Orbea Geax). V kategoriji mlajših veteranov je bil Robert Kordež (Orbea Geax) hitrejši od Andreja Turka (DEŠ Fleš) in Jaka Tancika (Energijateam.com), v kategoriji starejši veteranov pa je bil najhitrejši Marco Lodolo.

Serija SloEnduro se za četrto dirko 19. in 20. julija seli na domače prizorišče, na Koroško, kjer nas čaka Black Hole Enduro z mestnim prologom za uvod in pestro traso v drugem dnevu. Kogar skrbi prolog v petek zvečer: udeležba ne bo obvezna, upoštevali pa se bodo le časi najboljše polovice uvrščenih, tako da bodo vsi v zadnji polovici in vsi, ki jih na prologu ne bo, dobili “sredinski” čas, torej čas povprečnega uvrščenega tekmovalca.

Torrenduro – prvih deset v absolutni razvrstitvi
1. Denis Vogrig (Ita, Bike center team) 11:08
2. Nejc Rutar (Rajd Trek/Unior Tools) +0:01
3. Kristjan Medvešček (Črn trn) +0:04
4. Tadej Razpet (Pedal) +0:09
5. Vid Peršak (Orbea Geax) +0:10
6. Robert Kordež (Orbea Geax) +0:23
7. Nace Krivonog (Orbea Geax) +0:25
8. Jan Štucin (Pedal) +0:34
9. Grega Žvan (Orbea Geax) +0:35
10. Andrej Turk (DEŠ Fleš) +0:37

Vrstni redi na SloEnduro.com

www.sloenduro.com

Leon Bokavšek se sicer ni uvrstil v ospredje, se je pa prebil na uvodno fotografijo v poročilu mtb.si. Foto Peter Zajc.

Sledite nam