19. maja 2018

Zmagovalec nepredvidljive dirke je Francoz Joshua Dubau. Rok Naglič je dirko končal na 37. mestu.

Mladi upi včeraj v Nemčiji niso imeli možnosti dirkati na kratkem krosu. Ta je namenjen samo elitni kategoriji. Zaradi tega je bila danes nervoza pred drugo, za večino evropskih tekmovalcev pa prvo dirko svetovnega pokala še toliko večja.

Tudi trasa je prihranila kar nekaj zapletenih odsekov, še posebej ker je pred dirko in prve kroge deževalo. Groba sila danes ni bila recept za uspeh. Spolzke korenine na vzponih so zahtevale mehkobo in spretnost, ki za mladce ni značilna.

Končni razplet

V teh razmerah so se najbolje znašli Francozi. Joshua Dubau je zmagal. Imel je najbolj konstantne čase krogov. Drugi je bil njegov rojak Antoine Philipp (Veloroc Bmc), na tretje mesto pa je pridrsel Danec Jonas Lindberg.

Rok Naglič (Calcit Bike Team) je bil med dirko že blizu dvajseterici, a pozneje zdrsel navzdol in dirko končal na 37. mestu. A njegov čas je, tudi po vseh zapletih, samo 6 minut in 47 sekund slabši od časa zmagovalca. V sedmih minutah se je na cilju zvrstilo kar štirideset tekmovalcev, kar veliko pove o kvaliteti kategorije U23!

Rok je po dirki povedal:

“Start mi je zelo dobro uspel, a v drugem krogu me je malo zmanjkalo. V tej fazi pripravljenosti sem precej občutljiv na zunanje vplive in hladen dež mi ni ravno pomagal. Ko sem spet zajel sapo, sem začel prehitevati in se prebil v trideseterico. To mi je dalo zagon. A ko sem že mislil, da bo šlo, so se pred menoj začeli padci in tudi jaz se nisem mogel izogniti. V zadnjem krogu je kot posledica padca začel štrajkati še menjalnik. Vse, kar je lahko šlo narobe, je šlo! No, analiza krogov mi daje upanje za naslednjo dirko na Češkem.“

Vrstni redi

Jutri so na sporedu še preostale dirke. Ob devetih startajo dekleta do 23 let, ob 11. uri in 20 minut ženske elite, ob 14:35 pa veliki finale v moški elitni kategoriji.

Prenos elitnih kategorij na RedBull tv.

Naslovna fotografija Armin M. Küstenbrück

Preberi še:
Albstadt: Prvi kratki kros svetovnega pokala v letošnji sezoni
Albstadt: Krog z Jolando
Svetovni pokal 2018 v krosu drugič, Albstadt

Sledite nam