orbea fox enduro team
18. februarja 2022

47 ekip s 187 tekmovalkami in tekmovalci iz dvajsetih držav. Vsi, ki bodo “celi” in zdravi, pridejo letos tudi k nam.

Svetovna enduro serija (EWS) je objavila seznam ekip za letošnjo sezono.

Prestopom smo v zadnjih mesecih pridno sledili, a spomnimo se še enkrat najodmevnejšega prestopa: Belgijec Martin Maes, eden najuspešnejših tekmovalcev v zgodovini serije, je od svojega dolgoletnega delodajalca GT Bicycles prestopil v ekipo španske znamke Orbea. Na kolesu Orbea Rallon bo nastopal ob boku slovenskega prvaka Vida Peršaka, pa tudi manager ekipe je Slovenec – najboljši veteran EWS iz sezone 2014 Primož Štrancar.

Med 47 ekipami je 14 “prvoligaških” (med njimi tudi “naša” Orbea Fox Enduro Team), 13 “pro” ekip, 5 specializiranih EWS-E (e-bike) ekip in tri kombinirane PRO/EWS-E ter 12 razvojnih ekip. Prvoligaške oziroma “premier” ekipe imajo avtomatsko pravico nastopanja tudi v EWS-E.

Peršak in Štrancar sta tudi edina Slovenca v EWS, saj je Orbeino ekipo zapustil mehanik Marko Popovič, ki je našel nov izziv. O njegovi novi službi več kdaj drugič. Še kakšen Slovenec bo imel pravico nastopa brez članstva v ekipi, na seznamu sta trenutno še član Nejc Huth ter mlajši član Miha Smrdel.

Po ekipah je še nekaj tekmovalcev serije SloEnduro, naprimer v avstrijski ekipi Team Dorrong Enduro prvak iz leta 2019 Max Fejer in prvakinja iz 2016 in 2018 Yana Dobnig.

Se vidimo na Koroškem

Svetovna serija v enduru se 4. in 5. junija začne na Škotskem. Že druga dirka 18. in 19. junija bo potekala na Koroškem, na slovensko-avstrijski meji, na Peci in v Jamnici.

Pozor, prijave za dirko EWS 100 na Koroškem, torej odprto dirko za vse, ki nimate pravice nastopa na dirki EWS (to si pridobite s članstvom v eni od ekip, položajem na lestvici ali povabilom), se odprejo v torek, 22. februarja! Do informacij o koroški dirki in prijav dostopaš tukaj.

Seznam ekip na www.enduroworldseries.com

Naslovna fotografija Orbea Fox Enduro Team

Preberi še

Letos kar 60 kvalifikacijskih dirk EWS, tudi DP Slovenije in Hrvaške
Koledar serije SloEnduro 2022

Sledite nam